1. HABERLER

  2. 2013-2014 Adli Yılı Başladı

2013-2014 Adli Yılı Başladı

2013-2014 adli yılı Ereğli adliye sarayın’da düzenlenen törenle başladı, Törene Halkapınar kaymakamı Ereğli Kaymakam Vekilİ, Mehmet Kocabey, Belediye...

A+A-

2013-2014 adli yılı Ereğli adliye sarayın’da düzenlenen törenle başladı, Törene Halkapınar kaymakamı Ereğli Kaymakam Vekilİ, Mehmet Kocabey, Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Uğur Efe, İlçe Emniyet Müdürü Yücel Kaya, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Umut Mermi, Baro Vekili Özgür Aykut, daire müdürleri ile adliye çalışanları ve avukatlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Cumhuriyet Başsavcı Vekili Umut Mermi, "Hukuk devleti insanlar arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefe, inanç, din ve mezhep gibi ayırım etmeksizin doğuştan gelen kişiliklere bağlı dokunulmaz, vazgeçilmez, devredilemez haklar olarak kabul edilen temel hak ve özgürlükleri güvence altına alır. Yargı bu temelin harcı, çimentosudur. Yargının temel hedefi ve amacı vatandaşlarımızın devlete ve dolayısıyla yönetime güven duydukları bireyin kendini güvende hissettiği hak arama özgürlüğünden yararlanabildiği yargının tarafsız ve bağımsız olarak çalışabildiği hukuk üstünlüğüne dayalı devlettir. Hak sahibine hakkını geçirmeden en kısa sürede teslim edebilmenin verdiği iç huzuru biz adalet mensuplarının tek hedefi ve yegane gayesidir. İyiye ve güzele bireylerin inancının doruk noktaya ulaştığı bir yıl olması tüm temennimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Baro Temsilcisi Özgür Harput da konuşmasında yeni adli yılın hayırlı olmasını diledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.