1. HABERLER

  2. KONYA

  3. AK PARTİ GENEL MERKEZ MKYK ÜYESİ KONYA MİLLETVEKİLİ AHMET SORGUN’UN BASIN AÇIKLAMASI:
AK PARTİ GENEL MERKEZ MKYK ÜYESİ KONYA MİLLETVEKİLİ AHMET SORGUN’UN BASIN AÇIKLAMASI:

AK PARTİ GENEL MERKEZ MKYK ÜYESİ KONYA MİLLETVEKİLİ AHMET SORGUN’UN BASIN AÇIKLAMASI:

Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Konya Milletvekili Ahmet Sorgun...

A+A-

 

Ak Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Konya Milletvekili Ahmet Sorgun Yeni Zelanda da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Milletvekili Sorgun yaptığı açıklamada şu  görüşlere yer verdi “ Yeni Zelanda Christchurch'te Nur Camii'ne yapılan ırkçı ve faşist saldırıda 49 kişi katledilmiş, 48 kişide yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralılara  acil şifalar diliyorum.

Bu saldırı islam karşıtlığının ve Müslüman düşmanlığının geldiği noktayı göstermektedir. Hiç tanımadığı  onlarca insanı sırf inançlarından dolayı ve ibadet ettikleri sırada katletmenin   izah edilebilecek bir tarafı yoktur. Bu vahşettir, bu caniliktir, bu sapkın bir ırkçılık, sapık bir ideolojidir. Terör seviciler, terörü besleyip, terörden beslenenler unutmasınlar ki; o terör bir gün gelip kendilerini de vurur. Bunun örneklerini defalarca  gördük.  Biz  ülke olarak hiçbir zaman terörden şiddetten yana olmadık olmayacağız. Bugüne kadar  terör örgütleriyle en kararlı mücadeleyi yürüten ülke Türkiye’dir. Bu kararlı mücadele terörün kökü kazınana kadarda devam edecektir.  İslami terörle bağdaştırmaya çalışanlar şunu bilmelidir ki, bizim dinimiz İnsana büyük değer verir ve yüce kitabımız Kuran da “ Kim  bir insanı öldürürse bütün insanlığı öldürmüş gibidir, kimde bir insanın hayatını kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibidir”der. Biz Müslümanlar böyle inanır böyle yaşarız”

Bu tür saldırıların yaşanmaması için gerekli tedbirleri Avrupa ve dünyanın bir an önce alması gerektiğini altını çizen Sorgun” Dünya ve Avrupa İslam’ı iyi anlamalı ve söylemlerini bir an önce düzeltmelidir. Saldırıyı tekrar lanetliyor, saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize birkez daha Allah’tan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.