1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Atmaca'dan Önemli Uyarı
Atmaca'dan Önemli Uyarı

Atmaca'dan Önemli Uyarı

ADINA MEDYA DEYİP, YASAL OLMAYAN YAYINLARA DEVLET EL ATTI

A+A-

ADINA MEDYA DEYİP, YASAL OLMAYAN YAYINLARA DEVLET EL ATTI

Yeni Ereğli Gazetesi İmtiyaz sahibi Atilla Atmaca 81 İl Valiliğine gönderilen genelge hakkında uyarıcı açıklamada bulundu.Basın İlan Kurumunun girişimleriyle gazetecilerin önemli bir sorunu olan çakma gazeteciliğe çıkartılan genelge ile el attı.

Atilla Atmaca, Özellikle kullanılan ve Seçim dönemlerinde yayınlanan merdiven altı diye tabir edilen, çakma olarak da bilinen ve mantar gibi türeyen, kendine basın süsü veren tetikçilere ve bunların yapmış olduğu yayınlara ilişkin üzerinde uzun süredir çalışılan genelge nihayet yayınlandı.

Yayınlanan  genelge ile bunları kullanan bazı belediye, oda başkanları ve siyasi rakiplerine çamur attıran siyasetçiler ve bu zihniyette olan kişiler artık tetikçilerine ne şekilde yol verecektir diyen Atmaca, Bunu ise zaman gösterecektir dedi.

Atmaca, Resmi İlan ve Reklam Yayınlama Hakkına Haiz Gazeteler Listesi’nde yer almayan yayınlara mahalli idareler başta olmak üzere kamu kurumlarınca resmi reklam verilmeyeceğini belirtilerek 81 İl  Valiliğine genelge gönderildi.

Atmaca, Basın İlan Kurumu ve Çevre Bakanlığı tarafından düzenlenen genelgenin Valiliklere gönderilmesiyle Umarız ki! İlçemiz Ereğli'de de bu genelgeye söz konusu kurum yada kuruluşlar da gereken önem ve hassasiyeti gösterir ifadelerini kullandı.

Atilla Atmaca, İşi gazetecilik olan ve tetikçilik yapmayan meslektaşlarımızın gerçek sorunlarından biri olan merdiven altı medyası konusunda, yayınlanan bu genelgenin faydası olur temennisiyle, Basın İlan Kurumu üyesi Mustafa Arslan ve genelge de emeği geçen diğer üyelere teşekkür ederiz dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.