1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Başkan Akyürek Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı İnşaatını İnceledi
Başkan Akyürek Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı İnşaatını İnceledi

Başkan Akyürek Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı İnşaatını İnceledi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile şehrin cazib

A+A-

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bedesten bölgesinde yaklaşık bin araçlık otoparkı, Tarım Müzesi, işyerleri ve sosyal alanları ile şehrin cazibe merkezlerinden olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Akyürek, örnek proje tamamlandığında Bedesten bölgesinde ticaretin ve ziyaretçi sayısının artacağını belirtti.

bugday_pazari_b_1.jpg

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında yapımı devam eden Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatındaki çalışmaları yerinde inceledi. CAZİBE MERKEZİ OLACAK İçinde Tarım Müzesi de yer alan ve Türkiye’nin örnek projelerinden biri olacak Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nda yoğun bir çalışmanın sürdüğünü belirten Başkan Akyürek, “Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı inşaatımızda artık son aşamaya geçilmiş oldu. Burada şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli konu, dükkânların tamamlanması ile birlikte izolasyonun bitirilmesi, havalandırmaların çalışır hale getirilmesi ve bir Tarım Müzesinin de hayata geçirilmesi. Burası Tarım Müzesi ile 136 dükkânıyla kafeteryalarıyla bölgenin cazibe merkezi olacak” dedi. PROJE TİCARETİN ARTIŞINA VESİLE OLACAK Tarihi Osmanlı Buğday Pazarı’nın açılması ile birlikte çevrede de birtakım düzenlemeler yapılacağını dile getiren Başkan Akyürek, Bedesten Projesi’nin devamı olan Osmanlı Buğday Pazarı’nın bölgede ticari hareketliliğin de artışına vesile olacağını kaydetti. Başkan Akyürek, “Burası çevredeki ticaret erbabının müşterilerinin artmasına vesile olacak. Tarım Müzesi ve ticaret alanı vesilesiyle burası yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi çekeceğinden bölgemiz daha da gelişecek ve güçlenmiş olacak” diye konuştu. YERALTI OTOPARKI 1 AY SONRA AÇILACAK Proje kapsamında inşa edilen bin araçlık yeraltı otoparkın tamamlandığını ancak otoparkın üst kısmında devam eden inşaatın otopark için bir risk oluşturduğu için otoparkın hizmete açılmadığını söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Bin araçlık yeraltı otoparkımız, 2017’nin sonunda tamamlandı. Fakat üstte inşaat sürdüğü için çeşitli riskler barındırması nedeniyle havalandırma, izolasyon tamamlanmadan açmak istemedik. Bir ay sonra inşallah yeraltı otoparkını açarak bölge esnafını hem müşteri açısından hem de kendi araçları açısından rahatlatmış olacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

bugday_pazari_b_2.jpg

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.