1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BAŞKAN MUTLU KOMBİ BAKIMI KONUSUNDA UYARDI !
BAŞKAN MUTLU KOMBİ BAKIMI KONUSUNDA UYARDI !

BAŞKAN MUTLU KOMBİ BAKIMI KONUSUNDA UYARDI !

Makine Mühendisleri Odası Ereğli Şube Başkanı Ömer Kaan Mutlu, soğuk kış günlerini yaşadığımız bu günlerde,  vatandaşların kışın tatsız bir sürpriz yaşamaması için kombilerinin yıllık periyodik bakımlarını yapmaları yönünde uyarılarda bulundu.

A+A-

Makine Mühendisleri Odası Ereğli Şube Başkanı Ömer Kaan Mutlu, soğuk kış günlerini yaşadığımız bu günlerde,  vatandaşların kışın tatsız bir sürpriz yaşamaması için kombilerinin yıllık periyodik bakımlarını yapmaları yönünde uyarılarda bulundu.

 Daha az enerji tüketimi ve uzun ömürlü olması için kombilerin periyodik olarak bakımı yapılması gerektiğini söyleyen Makine Mühendisleri Odası Ereğli Şube  Başkanı Ömer Kaan Mutlu “Kombi ve tesisatları 3 kısımda inceleyebiliriz. Birinci ve en bakım isteyen kombiler; panel ya da petek kullanılmayan tabanda borularla ısıtılan  sistemlerde daha önce katı ya da sıvı yakıtla ısıtılan sistemlerden dönüştürülmüşse  bu tür borularda oksijen bariyeri olmadığından borularda oluşacak oksitlenme ile birlikte kirlilik üst düzeyde olacağından  ortalama olarak  kombinin ömrünün yarı yarıya düşmesine neden olacaktır. Bu tür sistemleri kullanan kişiler kombi bakımlarını yılda  en az iki defa  tesisatlarını   ve kombide de  ana eşanjör ve plaka eşanjörünü temizletmeleri gerekiyor.  2. kısımda ise katı ya da sıvı yakıt kullanıp daha önce  merkezi sistem ısıtmada kullandığı  panel ya da tesisatları  sahip olanları kapsıyor.  Onların da   yıl içerisinde tesisat ve kombi temizliğini en az bir kere yaptırmaları gerekiyor” dedi.

3. Kısmın  ise   panel ve tesisatlarını ilk defa döşemiş ısıtma sistemlerini kapsadığını dile getiren MUTLU “ Bu tür ısıtma sistemi kullanan mülk sahipleri diğerlerine göre daha avantajlılar. Çekilen tesisat  yeni teknolojiye sahip olduğundan her yıl bakım gerektirmez. Çünkü; cihazın düzenli  çalışmasını engelleyecek olan ilk etken kullanılan suyun kirlilik derecesidir. Tesisatların yeni olmasından dolayı suyun kirlilik düzeyi az olacağından 2-3 yılda bir bakım yapılması yeterli olacaktır” diye aktardı.

Isısı ve Performansı Değişmeyen Kombiye Dokunulmamalı

Kombinin sağladığı ısı ve yaktığı gazda  her hangi bir değişim yoksa kombiye müdahale etmeye gerek olmadığını ifade eden Ömer Kaan Mutlu “ Çalışan bir kombiye illa bakım yapacağım diye tutturmanın bir anlamı yok. Taktığınız kombi hala ilk günkü gibi ısı sağlıyorsa faturalarınız aynı oranda geliyorsa o kombinin bakıma ihtiyacı yok demektir. Ekstradan yapılan bakım o cihaza artı bir özellik kazandırmaz. Ama; cihaz dışarıda kullanıyor ve toz toprakla sürekli temas halindeyse o cihaza kullanıcı baktırmak zorundadır.” Dedi.

Ehil olmayan kişilere kombi bakımı yaptırmamaları konusunda vatandaşları uyaran  MUTLU “Hangi marka kombi kullanıyorlarsa o kombinin servisine bakımlarını  yaptırsınlar. Kombilerinin olası bir arıza durumunda muhatap bulamazlar. Servis ücretinden tasarruf edeceğim derken, daha yüksek maliyetli kombi arızalarına sebep olabilirler” diye kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.