1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BAŞKAN OPRUKÇU: ”TÜRK ÇOCUKLARINA GÜVENİMİZ TAM, İNANCIMIZ SARSILMAZDIR”
BAŞKAN OPRUKÇU: ”TÜRK ÇOCUKLARINA GÜVENİMİZ TAM, İNANCIMIZ SARSILMAZDIR”

BAŞKAN OPRUKÇU: ”TÜRK ÇOCUKLARINA GÜVENİMİZ TAM, İNANCIMIZ SARSILMAZDIR”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Yayımladığı mesajda TBMM’nin varlığının büyük Türk Milleti için umudun, Türk düşmanları içinse hüsranın adı olduğunu vurgulayarak Türk çocuklarının Cumhuriyet’i kıymetlendirip Türk Milleti’ni milletler camiasında omuzlar üzerinde yükselterek hak ettiğini noktaya ulaştıracağına olan inancını ifade etti.

’BENZER TEHDİTLER BUGÜN DE TÜRK MİLLETİ’NİN KARŞISINDADIR’’

            Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Yayımladığı mesajda yurdun işgal altında olduğu süngü ve silahın tehdit sürdüğü bir dönemde kurulan meclis ile kahraman ecdadımızın milli birlik ve beraberliğin, birlikte mücadele etmenin silahtan ve savaştan daha önemli olduğunu anlattığını vurgularken Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının TBMM’yi kurarken hedeflerinin düşmandan, ihanetten arındırılmış tam bağımsız bir ülke, özgür ve eğitilmiş bir millet, öz kaynaklara dayanan milli ekonomi olduğunu hatırlatarak benzer tehditlerin bugün de Türk Milleti’nin karşısında bulunduğunu belirtti.

‘’TBMM, MİLLİ KİMLİĞİN VE MİLLİ EGEMENLİĞİN EŞSİZ ABİDESİDİR’’

TBMM’nin 99 yıldır milli kimliğin, milli onurun ve milli egemenliğin eşsiz abidesi olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Oprukçu, ‘’Dönemin Meclis üyelerinin her birinin geldikleri toplumsal tabaka, kültür düzeyi, dünyaya bakışları, hatta savundukları siyasi düşünceler bile özünde aynı değildir. Milli mücadele kahramanları arasında dahi fikir ve değerlendirmelerde çeşitlilik her ortamda kendisini göstermiştir. Ancak mesele vatan mücadelesi olunca görüş ayrılıkları esasa nüfuz edememiş, tam bir birlik ruhu içinde millet ve devlet bekasına sahip çıkmak için Anadolu’ya buradan ses verilmiştir. Bugün de bu bilinç örnek alınmalı, bu duruş Gazi Meclis’ten memleketin her bir zerresinde özenle hissettirilmeli’’ dedi.

‘’MİNNET VE RAHMETLE ANIYORUM’’

Başkan Oprukçu, mesajını şu cümlelerle noktaladı: ‘’1920’de Meclisi açan ve 1923’te Cumhuriyeti kuran milli şuur, tarihte kalmış bir yadigar olarak görülmemelidir. Aynı şuur ve güç, bugün de benzer buhranların arasında umut arayan milletimize yol gösteren bir ışık olarak parlamaktadır. Kuruluşunun 99. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün de demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ve en temiz kaynağı ise pırıl pırıl çocuklarımızdır. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, onlar için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, dünya yüzünde saygın ve güçlü Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurlu, başı dik vatandaşları kılmak bizlere düşen görevlerdir.

99 yıl önce bu kutsal vatanı ve Meclis’i emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyorum.’’

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.