1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Başkan Özgüven’den İstiklal Marşı Mesajı
Başkan Özgüven’den İstiklal Marşı Mesajı

Başkan Özgüven’den İstiklal Marşı Mesajı

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti İlelebet Payidar Kalacaktır

                Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

        Başkan Özgüven mesajında: “İstiklal Marşı Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesini, azim ve kararlılığını en güzel ve en etkin biçimde anlatan metindir. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızda, destansı mücadelemizi yürüten Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin iradesi, kararlılığı; askerimizin cephedeki fedakarlığı, azmi, vatan aşkı İstiklal Marşı'na yansımıştır. “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak” dizeleriyle başlayan İstiklal Marşımız her defasında tüylerimizi diken diken ediyor” ifadelerine yer verdi.

        “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır”

                Bugün Suriye’de verdiğimiz mücadele vatanımızın bütünlüğü için ve sınırlarımızın güvenliği sebebiyle büyük önem arz etmektedir. Kahraman ordumuzun Milli Mücadele döneminde gösterdiği azim ve kararlılık o gün olduğu gibi bugün de aynıdır. İstiklal Şairimizin, “Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın; Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın” sözleriyle belirttiği gibi alçakları yurdumuza uğratmayacağız. İçerdeki hainlere, dışarıdaki düşmanlara karşı vatanımızı sonuna kadar savunacağız. Kahraman ordumuzun azmi, kararlılığı ve destansı başarıları ile Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Mehmet Akif Ersoy’un da dediği gibi ‘Allah(cc) bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 97. yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

 

       

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.