1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. BELEDİYE’DEN TARIMA DESTEK.
BELEDİYE’DEN TARIMA DESTEK.

BELEDİYE’DEN TARIMA DESTEK.

Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen KOMEK, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğiyle yapılan ‘Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları’ kursu tamamlandı.

A+A-

                Ereğli Belediyesi tarafından düzenlenen KOMEK, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliğiyle yapılan ‘Bitkisel Üretimde İyi Tarım Uygulamaları’ kursu tamamlandı. 84 saatlik eğitimin sonunda Başarılı olan kursiyerlere sertifikaları Belediye Meclis Salonu’nda takdim edildi.

04.01.2019-belediyeden-tarima-destek-1.jpg

         Sertifika programına Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Orhan Soylu, KOMEK Müdürü Murat Candan, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve kursiyerler katıldı. Programda girişimci kadınlar ürettikleri mantarlardan Başkan Özgüven’e hediye ettiler.

04.01.2019-belediyeden-tarima-destek-2.jpg

         Belediye olarak üreticilerin her zaman yanında olduklarını belirten Özgüven: “Son yıllarda ülkemizde artan gelir düzeyi ve eğitim seviyesi ile doğru orantılı olarak güvenli gıda tüketimine verilen önem artmaktadır. Vatandaşlarımız ürettikleri tarımsal ürünler başta olmak üzere satın aldıkları gıda ürünlerinin güvenli olduğundan emin olmak istiyor. Bu doğrultuda tarım ürünlerinin ya da işlenmiş gıdaların güvenli bir şekilde üretildiğinin garantisini verebilmek için birtakım sistemler ve standartlar vardır. Belediye olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün, KOMEK ve Halk Eğitim Merkezimizin de iş birliği ile ‘İyi Tarım Uygulamaları’ kursunu düzenlemekten dolayı çok mutluyuz. Göreve geldiğimiz günden bu yana üreticilerimiz başta olmak üzere tarımın gelişimi açısından destek veriyoruz. Bir tarım şehri olan Ereğli’mizde kaliteli üretim ve nitelikli üretici noktasında birçok çalışma gerçekleştirdik. İyi Tarım Uygulamaları kursumuz da bunlardan birisidir. Ayrıca kursumuza katılan 21 hemşehrimizden 7’sinin bayan olması bizim için ayrı bir mutluluktur. Kursa katılan ve başarılı olan 21 kursiyerimizi tebrik ediyor, bu başarılarını çalışmalarına yansıtarak şehrimizde tarımın gelişimine katkı sunmalarını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

04.01.2019-belediyeden-tarima-destek-3.jpg

04.01.2019-belediyeden-tarima-destek-4.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.