1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Bizim Şehir Projesi Konya Çalıştayı Gerçekleştirildi
Bizim Şehir Projesi Konya Çalıştayı Gerçekleştirildi

Bizim Şehir Projesi Konya Çalıştayı Gerçekleştirildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Bizim Şehir Projesi Konya Çalıştayı gerçekleştirildi.

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Bizim Şehir Projesi Konya Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştayda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kimlikli şehirlerin oluşması bağlamında projeyi önemsediklerinin altını çizdi. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, “Simge bir kent konseptinin oluşmasında proje çok önemli” dedi.

bizimseh_b_3.jpg

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen Bizim Şehir Projesi’nin Konya Çalıştayının açılışı gerçekleştirildi. Proje Koordinatörü, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi Erdem, Bizim Şehir Projesi’nin amacı ve projenin Konya ayağında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi. ŞEHİRLERİN KİMLİKLERİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, projenin anlamının kendileri için çok yüksek olduğunu belirterek bu projenin günümüzde hızla gelişen şehirlerin kimliğine önemli katkılar sağlayacağının altını çizdi. Başkan Altay, “Bu işin bizim için anlamı çok yüksek. Çünkü artık şehirlerimizde çektiğimiz bir fotoğrafı ekrana yansıtsanız ve altına Konya, Ankara, Erzurum, Kayseri veya Antalya yazsanız herhalde hiç kimse itiraz edemez.

bizimseh_b_2.jpg

Şehirlerimiz çok hızlı gelişiyor. Konya için yaşanabilir, uygulanabilir kimlikli bir şehir ortaya çıkmasını arzu ediyoruz. Bu proje, şehrimizdeki birçok kamulaştırma ve kentsel dönüşüm için de bir finansman kaynağı olacak. Sadece bölgesinde kimlikli bir şehir oluşturmakla kalmayacak, Konya kimliğine de çok önemli bir katkı sağlayacak” diye konuştu. BU PROJE KONYA VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAK Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Yaşanabilir ve uygulanabilir bir proje ortaya koymak zorundayız” diye devam ettiği konuşmasında söz konusu proje ile ilk defa önemli bir fırsatın ele geçtiğine vurgu yaparak projenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Altay, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunu iyi değerlendirebilirsek yeni alanların oluşması için de kamu ve belediyelerin daha cesaretli davranmalarının önünü açacak bir iş yapmış oluruz. Onun için bu projeyi çok önemsiyorum.

bizimseh_b_4.jpg

Hocalarımız da bu proje için çok titiz çalışıyor. İnşallah Konya için ve ülkemiz için çok önemli bir başlangıç olacaktır. Bakanımızın şahsında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” SİMGE BİR KENT KONSEPTİNİN OLUŞMASINDA ÖNEMLİ BİR PROJE BU Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, “Daha nitelikli, daha yaşanılabilir, sosyal ve kültürel yönü öne çıkan şehirlerin oluşmasının önemli katkılar sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Özellikle Avrupa’da sanayinin kalkınma dönemindeki büyük şehirlerde o eski sanayi bölgelerinin kentsel dönüşümü ile ilgili çok ciddi projeler ortaya kondu. Şu anda bu projenin uygulanacağı alan, gerçekten Konya’nın gözbebeği niteliğindeki bir alandır. Bir simge, yeni bir kent konseptinin oluşmasında önemli bir misyon üstelenecektir. Bu projeyi yürütecek sizler de bu anlamda Konya’nın geleceği ve tarihe not düşme adına önemli bir görev icra ediyorsunuz.

bizimseh_b_1.jpg

Bu vesileyle Bakanlığımıza ve Büyükşehir Belediye Başkanlığımıza projenin başarılı olmasını diliyorum” dedi. Çalıştayın açılış konuşmalarının ardından “Sosyal Bütünleşme”, “Ekolojik Tasarım”, “Kent Kimliği ve Özgün Doku” ile “Proje Uygulama, Yönetim, Finansman ve İşletme” konularında sunumlar yapıldı. İki gün sürecek olan ve proje alanlarını da kapsayan teknik gezilerinin de yapılacağı çalıştay, çalışma gruplarının raporlarının sunumları ile sona erecek.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.