1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Büyükşehir Gençlik Meclisi’nde Morolu Yetimler Konuşuldu
Büyükşehir Gençlik Meclisi’nde Morolu Yetimler Konuşuldu

Büyükşehir Gençlik Meclisi’nde Morolu Yetimler Konuşuldu

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin misafiri olan İHH Asya Pasifik Sorumlusu Ömer Kesmen, Moro...

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin misafiri olan İHH Asya Pasifik Sorumlusu Ömer Kesmen, Moro Müslümanlarının verdiği var olma mücadelesi ile yetimlere yönelik yaptıkları faaliyetleri anlattı.

moro_1.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, İHH Asya Pasifik Sorumlusu Ömer Kesmen’i Kılıçarslan Gençlik Merkezi’nde ağırladı.

moro_2.jpg

Morolu yetimlerin “Ömer Babası” olarak tanınan Kesmen, Gençlik Meclisi üyelerine Filipinler Devleti’nin kontrolü olan Moro Bölgesi’ndeki Müslümanların verdiği var olma mücadelesini anlattı.

moro_3.jpg

40 yılı aşkın süredir gerçekleştirilen özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde on binlerce Müslüman’ın şehit edildiği Moro’nun hala birçok insani hizmetten mahrum olduğunu belirten Kesmen, “Ülkenin en fakir bölgelerinden biri olan Moro’da, insani yardım amaçlı elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Sadece Moro’da 800 yetimle ilgileniyoruz. İHH, Moro’daki Müslümanlara, yetim kardeşlerimize onların mahrum bırakıldıkları hizmetleri sunmaya gayret ediyor” dedi.

 

Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’nin davetinden duyduğunu memnuniyeti dile getiren Ömer Kesmen, Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin kurban çalışmaları ve yetimhane yardımları için kendilerine destek verdiğini belirterek, teşekkür etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.