1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Dolu çiftçiyi hasat yaparken vurdu
Dolu çiftçiyi hasat yaparken vurdu

Dolu çiftçiyi hasat yaparken vurdu

45 dakika etkili olan dolu yağışı ay çekirdeği hasadı yapan çitçileri vurdu. Yaklaşık 10 bin dekar arazide ekili olan ayçekirdiği zarar görürken, tarlada çalışan çiftçiler ceviz büyüklüğünde yağan doludan traktör römorkların altına sığınarak korundu.

A+A-

Akşam saatlerinde Bölgemizin bazı kesimlerinde ve Aksaray ilinin kent merkezi ve çevresinde başlayan dolu yağışı yaklaşık 45 dakika sürdü. Ceviz büyüklüğündeki dolu yağışına tarlada çalışırken yakalanan çiftçiler, traktörlerin römorkların altına sığınarak korundu. Çiftçilerin mahsulleri toplanamadan dolu yağışıyla zarar gördü. Tarım arazilerinde yüzde 40 ile yüzde yüz arası zarar olduğunu belirledi.

Ereğli’de Zengen bölgesinde bazı ekili alanlarında zarara uğradığı ve bu yağışlardan mevsimlik tarım işçilerinin çadırlarının sular altında kaldığı ve büyük oranda etkilendiği ise edinilen bilgiler arasında, Dolu yağışına tarlada yakalan çiftçilerin emekleri ziyan olurken Domates ekili alanlar, Ay çekirdekleri ve mısır ekili tarlaları zarar gördüğü öğrenildi.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.