1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. DOWN CAFE'DE FARKINDALIK PROGRAMI YAPILDI
DOWN CAFE'DE FARKINDALIK PROGRAMI YAPILDI

DOWN CAFE'DE FARKINDALIK PROGRAMI YAPILDI

  21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla bugün Ereğli Down Cafe'de 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Programı yapıldı.

A+A-

         21 Mart Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla bugün Ereğli Down Cafe'de 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Programı yapıldı.Düzenlenen programa Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü İradet Genç, Ereğli 60. Yıl Ferudun Atalay İlkokulu'ndan gelen minik öğrenciler, öğretmenleri ile Ereğli Down Cafe Müdürü Vefa Demirkıran, Down Cafe'de eğitim gören ve iş bulan gençler ve aileleri katıldılar.

29433334_178103929661474_5965892299232641024_o.jpg

       21 Mart Dünya Down Sendromu Günü'nün kutlandığı programda öğrenciler ve öğretmenleri Down Sendromu Farkındalık Programı için yaş pasta kestiler.Dünya Down Sendromu Günü dolayısıyla bir konuşma yapan Down Cafe Müdürü Vefa Demirkıran, Down Sendromu'nun bir hastalık değil, bir genetik farklılık olduğunun altını çizdi.Down Sendromlu bireylerin eksiği değil fazlası olduğunu belirten Demirkıran, "Down Sendromluların fiziksel farklılıkları vardır.Down Sendromlu bireyler bizden daha güçlü özel bireylerdir.Downlu gençlerimiz Sosyal Yönü Güçlü Pozitif Enerji Veren zenginliklerimizdir. Ereğli’de Down Cafe ile 2012 yılında başlatılan faaliyetlerde 24 gencimiz eğitim öğretim sürecine dahil edildi. Halka açık hizmet anlayışıyla Toplumsal Bütünleşme anlayışıyla sürdürülen çalışmalarımız 2013 yılında Sabancı Vakfınca Fark Yaratan proje olarak kabul edildi. Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi mezunu 12 gencimizden 7’si çeşitli işletme ve kurumlarda işe başladı." diye konuştu.Program sonunda çeşitli işletme ve kurumlarda iş bulan Downlu gençler, kameralar vasıtasıyla Vefa Demirkıran ve kendilerini istihdam eden kurum yöneticilerine teşekkür ettiler.

vefa-hoca-1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.