1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Engelliler Haftası’nda Kaymakam Çiftçi’ye Ziyaret
Engelliler Haftası’nda Kaymakam Çiftçi’ye Ziyaret

Engelliler Haftası’nda Kaymakam Çiftçi’ye Ziyaret

Engelliler Haftası nedeniyle desteklerindendolayı, Ereğli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nagihan Duru ve görevli öğretmenler, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan vatandaşlarımızlabirlikte Kaymakam Çiftçi’yi makamında ziyaret

A+A-

Engelliler Haftası nedeniyle desteklerindendolayı, Ereğli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nagihan Duru ve görevli öğretmenler, Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan vatandaşlarımızlabirlikte Kaymakam Çiftçi’yi makamında ziyaret ettiler.

590eed9c-986b-4b31-b506-3c08c271d9ed.jpg

10-16 Mayıs tarihleri arası kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle, Ereğli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nagihan Duru,görevli öğretmen ve Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Kalan vatandaşlarımızla birlikte Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi’yi makamında ziyaret ettiler.

Engelli çocuklarla bir süre ilgilendikten sonra İlçede eğitim ve rehabilitasyon veren bir merkezin olmasının sevindirici olduğunu dile getiren Kaymakam Çiftçi, engellilerin hiçbir olanaktan yoksun kalmaması gerektiğini söyledi.

a4819de6-8138-4152-8b64-12963901f819.jpg

KAYMAKAM ÇİFTÇİ, ‘’HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ’’

Kaymakam Çiftçi, Kaymakamlık olarak engelli vatandaşların yanında yer aldıklarını ifade etti.

Kaymakam Çiftçi ise konuşmasında;

“Ereğli Kaymakamlığı olarak her konuda engelli vatandaşlarımızın yanındayız. Engellileri her zaman insan olarak başımızın üstünde taşımalıyız. Unutmayalım ki hepimiz gelecekte birer engelli adayıyız. Kurum olarak engellilere her konuda kapımız açıktır. Engellilere insan olarak daha özverili daha sağlam adımlar atarak yaklaşmalıyız. Bu ziyaret beni çok duygulandırdı. Engelli vatandaşlara her zaman kapımız açıktır. Engelli vatandaşlarımızın başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmeleri, çalışma olanaklarına kavuşturulmaları, sorunlarını dile getirmeleri ve çözümünde etkin rol oynamaları büyük önem taşımaktadır. Yaşamın çeşitli alanlarında, engelli vatandaşlarımızın gereksinimlerine göre düzenlemelerin yapılması, çağdaş kentlerin, sokakların, yapıların, toplu taşım araçlarının, engellilerin kullanımına uygun olarak düzenlenmesi, engelli yurttaşlarımızın haklı beklentilerine yanıt oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

d1ace2a6-ce2f-4ad9-ab9b-0094f17c8480.jpg

Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nagihan Duru ise Kaymakam Çiftçi’ye ilgisinden ve verdiği desteklerinden dolayı mutlu olduklarını hem kendilerine hem de öğrenciler moral verdiğini söyledi. Engellilerin hiçbir sıkıntıyla karşılaşmaması gerektiğini söyleyen Duru; “Engellilerimizin hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmelidir. Onlara sevgiyle kucak açılmalı, sorunlarına duyarlılıkla yaklaşılmalıdır. Bu amaçla gerçekleştirilecek çalışmalar, engellilerimizin yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki her insan bir özürlü adayıdır. Onları anlamak, onlarla bütünleşmek toplum kurallarının bir gereğidir” dedi.

db9be12a-67d4-4742-9188-d2a39ec81c8d.jpgffdfc5d0-46d3-4428-a1bf-b0ac86376b25.jpg

Engelli öğrenciler ise verdikleri maddi ve manevi destekten ötürü Kaymakam Çiftçiye engelliler olarak bir kuru ekmeğe muhtaç değil bir sıcak tebessüme ve sıcak bir gülümsemeye muhtaç olduklarını dile getirerek ilgilerinden ötürü teşekkür ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.