1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Erdal, “Çanakkale Destansı Bir Zaferdir”
Erdal, “Çanakkale Destansı Bir Zaferdir”

Erdal, “Çanakkale Destansı Bir Zaferdir”

Cumhur İttifakı AK Parti Ereğli Belediye Başkan Adayı Adem Erdal, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Erdal mesajında Çanakkale Savaşı’nın birlik beraberliğin; milli şuurun; tek yürek olabilmenin; vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almanın bütün dünyaya en çarpıcı, en anlamlı örneğini gösterdiğini ifade etti.

1915 Çanakkale Zaferi, bu milletin milli ve manevi değerleriyle, kurduğu köklü ve güçlü medeniyetinin, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe uzanışının sembolü olduğunu söyleyen Erdal, “Çanakkale, bastığımız yerlerin topraktan öte, binlerce insanın cesaretiyle, gücüyle ve azmiyle nasıl ‘vatan’ toprağına dönüştüğünü bizlere anlatan destansı bir zaferdir. Aziz ecdadımızın kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her karış toprağı nice kahramanlık destanlarını haykırmaktadır. Bu gün ecdadımızın yaptığı mücadeleyi, ecdadın torunları içte ve dışta hain güç ve mihraklara karşı yedi düvelde sergilemekte ve açıkça Hilal ve haçın mücadelesini vermektedir. Bilinmeli ki, geçmişten ibret alarak Çanakkale ruhunu canlı tuttuğumuz müddetçe ulaşamayacağımız hedef, başaramayacağımız iş, üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Böyle bir geçmişin varisleri olmanın haklı gururuyla başımız dik, alnımız açık bir şekilde onları her an hayırla ve minnetle yad ediyor, 104 yıl önce bu topraklarda tarih yazan ecdadımızı ve bu vatan için canını feda etmiş tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.