1. HABERLER

  2. MANŞET

  3. Erdoğan-Putin görüşmesi Rus basınında
Erdoğan-Putin görüşmesi Rus basınında

Erdoğan-Putin görüşmesi Rus basınında

Rusya ile ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin, uçak krizinin ardından dün ilk kez yüz yüze görüştü. İki lider kapsamlı işbirliği konusunda anlaştı. Putin-Erdoğan zirvesine Rusya basını da geniş yer ayırdı

A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in uçak krizi sonrasındaki ilk yüz yüze görüşmesi Rus basınında geniş yankı buldu.

St.Petersburg'da dün gerçekleşen Putin-Erdoğan görüşmesinin Rus basınına yansıması şöyle:

-MİR.24: "Erdoğan ve Putin kriz öncesi ilişkilere geri döndüler"

Putin ve Erdoğan, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından vardıkları anlaşmalardan bahsettiler. Bunların çoğu siyaseti değil ekonomik sektörleri kapsıyor.

-NEZAVİSİMAYA: ''Putin ve Erdoğan sıfırdan başlamaya karar verdi''

-GAZETA.RU: "Yeniden birlikte, yeniden yan yana"

Haberde, görüşmeye Erdoğan ile Putin'in el sıkışarak başlandığına dikkat çekildi ve şu şekilde devam edildi:

"Rus lider bu görüşmenin Türkiye'deki zor iç siyasi durum koşulları altında gerçekleştiğinin altını çizdi. Türkiye Cumhurbaşkanı ise daha iyimserdi. Putin'e darbe girişimi ardından kendisini araması sebebiyle teşekkür eden Erdoğan, Rusya ve Türkiye'yi büyük işlerin beklediğine dair söz verdi."

-RİA NOVOSTİ: "Pozitif anahtar: Putin ve Erdoğan'ın krizin ardından ilk görüşmesi"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kriz sonrasındaki ilk görüşmesi yaklaşık 2 saat sürdü. Daha sonra taraflar işbirliğine ilişkin tüm konuları genişletilmiş formatta masaya yatırdı. İki lider görüşmelerine ilk olarak el sıkışarak başladı. Görüşmelerin bir hayli olumlu geçtiğine dikkat çekildi.

-İTAR TASS: "Putin ve Erdoğan, Rusya ve Türkiye'nin ilişkilerini düzeltmeye odaklandılar"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iki ülke arasındaki ilişkilerin uçak trajedisi sebebiyle bozulmasının ardından ilk kez bir araya geldiler. Putin ve Erdoğan uçak konusuna pek değinmeden 8 aydır gerileyen ikili bağların düzelmesi için yapılacak çalışmalara konsantre oldular.

-ROSSİYSKAYA GAZETA: "Putin ve Erdoğan kapalı kapılar ardında 2 saat görüştü"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kapalı kapılar ardında yaklaşık 2 saat süren toplantı yaptılar. Rus lider, ilişkilerin Kasım ayındaki trajedinin ardından düşüşe geçtiğini fakat Türk liderin ziyaretinin diyaloğun yeniden kurulmasını istediğini gösterdiğini belirtti.

-RBK: "Türkiye ile buzların erimesi: Putin ve Erdoğan St.Petersburg'da hangi anlaşmalara vardılar?"

Uzun aranın ardından yapılan ilk görüşmede iki ülke lideri ilişkilerin kötüleşmesine sebep olan olayların üzerinde pek durmadılar ve ekonomik işbirliğini adım adım düzeltme konusunda anlaştılar. Fakat Suriye konusundaki fikir ayrılıkları hala varlığını koruyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.