1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. EREĞLİ BİL KOLEJİ’NE KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN DAVET
EREĞLİ BİL KOLEJİ’NE KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN DAVET

EREĞLİ BİL KOLEJİ’NE KANADA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN DAVET

Bil Koleji, Ereğli’ de Eğitim ve kültür adına  adımlar atmaya devam ediyor.

A+A-

Bil Koleji, Ereğli’ de Eğitim ve kültür adına  adımlar atmaya devam ediyor. Bil Koleji öğrencileri, İngilizce öğretmenleri Mohammed Abushawish,Tuğba Tosun,Deniz Tekin önderliğinde geçtiğimiz ay Ereğli’de bir ilki gerçekleştirerek İngiliz Edebiyatının temel taşı olan Shakespeare’ in ünlü eseri Romeo & Juliet’ i tamamı İngilizce olarak sahnelemişlerdi. Tiyatro oyunu büyük ilgi görmüş ve beğeni almıştı. Oyuna davet edilen ancak yoğun programı nedeniyle katılamayan Kanada Büyükelçisi Chris Cooter geçtiğimiz Perşembe günü tiyatro oyununda emeği geçen öğretmen ve öğrencileri Ankara Kanada Büyükelçiliği’ne davet etti.

2-182.jpg

Bil Koleji’ nin kurucu ortaklarından ve genel koordinatörü Ender Demirtaş, Bil Koleji Yabancı Diller Bölüm Başkanı Tuba Tosun, İngilizce Öğretmeni Mohammed Abushawish ve tiyatro oyununda rol alan öğrencilerden Aybüke Kaya ve Berkem Demirtaş elçiliği ziyaret ederek Bil Koleji ve Ereğli adına görüşmelerde bulundular. Elçiliğe  öğretmen ve öğrenciler el dokuması bir kilim, Bil Koleji  Resim Öğretmeni Pelin Özsarı ve öğrencilerinden Melis Balaban’ın çizdiği Shakespeare tablosu, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven tarafından hediye edilen İvriz Hitit kabartmasına ait bir tablo ve Ereğli’yi anlatan Türkçe ve İngilizce kitapları Büyükelçi’ye takdim ettiler.

4-128.jpg5-077.jpg

7-040.jpg

Büyükelçi Chris Cooter hediyeler karşısında çok mutlu olduklarını İç Anadolu’nun incisi bu güzel ilçeyi tanımaktan mutluluk duyduklarını ve ilerleyen zamanlarda Ereğli’yi ziyaret etmekten onur duyacaklarını belirtti. Büyükelçi Chris Cooter ve Siyasi İlişkiler Asistanı Antonia Wynne-Huges ile yaptıkları görüşmenin çok verimli geçtiğini belirten Tuba Tosun; "Bizim için gerçekten çok önemli bir ziyaretti. Hem Ereğli’yi hem de Bil Koleji’ni temsilen orada bulunarak eğitim ve kültür adına ortak yapabileceğimiz projeler hakkında konuştuk. Kanada ve Türkiye arasında öğrenci değişim programları, sosyal sorumluluk projeleri, Bil Koleji öğrencileri için Kanada’ da burs ve dil okulu seçenekleri hakkında fikir alışverişinde bulunduk.

3-167.jpg

Ayrıca Kanada Toronto Üniversitesi Arkeoloji bölümünden gelecek görevlilerin, UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde yer alan İvriz Hiti Anıtı’nı incelemek ve araştırmalar yapmak üzere Ereğli’ ye gelmeleri için hazırladığımız güzel bir proje var. Bil Koleji olarak Ereğli’miz ve öğrencilerimiz için çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz dedi."

8-032.jpg

Ender Demirtaş ise yapılan görüşmeler sonucunda Kanada Büyükelçiliği yetkililerini Tüm Ereğli ye ait olacak projeleri anlatmak ve Ereğli'yi tanıtmak için davet ettiklerini belirtti.Bil kolejinin fark yaratacağını ve Ereğli ye değer katacağını söyledi.

1-137.jpg

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.