1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli’de Taşevler Ruhu Yeniden Canlanıyor
Ereğli’de Taşevler Ruhu Yeniden Canlanıyor

Ereğli’de Taşevler Ruhu Yeniden Canlanıyor

Ereğli’nin uzun yıllardır bir türlü çözülemeyen kangren haline gelmiş sorunu olan Taşevler sorununa Belediye Başkanı Özkan Özgüven hazırladığı projeyle neşteri vurdu.

A+A-

Ereğli’nin uzun yıllardır bir türlü çözülemeyen kangren haline gelmiş sorunu olan Taşevler sorununa Belediye Başkanı Özkan Özgüven hazırladığı projeyle neşteri vurdu.

1930’lu yıllarda Almanlar tarafından Sümerbank Bez Fabrikasında çalışan işçilerin konut ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan ve uzun yıllarEreğli'ye hizmet ettikten sonra zamana yenik düşerek metruh halde nayhoşdurumlarla  anılan Ereğli’nin kangren haline gelmiş sorunları arasında yer alan Taşevler Bölgesinde restorasyon için ilk harç atıldı. Programa Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, AK Parti İlçe Başkan Vekili Zübeyir Dursun, Belediye Başkan Yardımcıları ve davetliler katıldı. Programda konuşan Başkan Özgüven, uzun yıllar boyunca Sümerbank Bez Fabrikasında çalışan işçilerin konut ihtiyacını karşılayan Taşevlerin, bir süre önce tahliye edildiğini ve uzun bir süredir de Ereğli’nin kamburları arasında yer aldığını kaydetti.

2014 yılında göreve gelir gelmez Konya Büyükşehir Belediyesi ile bu bölgenin toplum hizmetine kazandırılması hususunda çalışmalara başladıklarını dile getiren Özgüven, yapılan çalışmaların nihayete ermesi ile birlikte bu bölgede gerek Ereğli Belediyesi olarak gerekse Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmaları son sürat yöneterek kente önemli bir sosyal donatı alanı kazandıracaklarını kaydetti. Burada ki çalışmaların tamamlanması ile birlikte şehrin kalbinin burada atacağını ifade eden Özgüven, Taşevler de Gülbahçe ruhu hayırlı olsun dedi.

1-191.jpg

AK Partiden hizmet anlayışının sorunları bir bir çözüme kavuşturmaktan geçtiğini anımsatan AK Parti İlçe Başkanı Zübeyir Dursun ise AK Belediyecilik hizmet anlayışını en güzel bir şekilde bu bölgede yapılacak çalışmalarla görüleceğinden kimsenin şüphesi olmamasını istedi. Dursun, bu bölgenin Ereğlililerin hizmetine yeniden kazandırılmasında emeği geçen Başkan Özgüven olmak üzere herkese teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Özgüven, baret giyerek malayla ilk harcı atarak çalışma startınıbaşlattı.

7-059.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.