1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Ereğli'mize, Konya'mıza, Ülkemize Hayırlı Olsun
Ereğli'mize, Konya'mıza, Ülkemize Hayırlı Olsun

Ereğli'mize, Konya'mıza, Ülkemize Hayırlı Olsun

Girişimlerimizle Ereğli'mize tahsis ettirdiğimiz, Dünya Bankası’nın Türkiye’de desteklediği 4 projeden biri olan 450 milyon lira yatırım bedelli İvriz Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde ihale tarihi belli oldu.

A+A-

Bu önemli ve büyük projenin ihalesi 08.10.2019 tarihinde yapılacak.

150 bin dekar alanı kapsayacak olan Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemi'nde, ihale sürecinin tamamlanmasıyla inşaat çalışmaları başlayacak. Projenin 1825 günde tamamlanması planlanmakta.

Proje ile günümüz şartlarında yıllık 1043 TL/da net gelir artışı sağlanacak. Yıllık net gelir artışı ise 159,4 milyon TL olacak. Ayrıca proje ile 13 bin 700 kişiye tarımsal istihdam sağlanacak.

Yapımı devam eden Sağ Sahil Kapalı Sulama Sisteminin ardından Sol Sahil Kapalı Sulama Sistemini de Ereğli'mize kazandırarak hem sudan tasarruf edeceğiz, hem de çiftçilerimizin kaliteli ve kolay sulama yapabilmesini sağlayacağız. Yaklaşık 1 milyar liralık her iki kapalı sulama sistemiyle çiftçimiz kazanacak, ülkemiz kazanacak.

Sulama sistemleriyle ilgili süreçleri yakından takip etmeyi sürdüreceğiz. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde AK Parti olarak üreticilerimizin, çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.