1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. ETLE BESLENEN 2 TANE SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ...
ETLE BESLENEN 2 TANE SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ...

ETLE BESLENEN 2 TANE SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ...

Ereğli’de 'sarıkız' alarmı!ETLE BESLENEN 2 TANE SARIKIZ ÖRÜMCEĞİ GÖRÜLDÜHavaların ısınması ile birlikte Ereğli ilçesinde halk arasında 'Sarıkız' olarak adlandırılan örümceklerin çoğalması vatandaşları tedirgin etmeye başladı

A+A-

Ereğli ilçesinde havaların ısınmasıyla ortaya çıkan örümcekler Yıldızlı (Durlaz) mahallesi sakinlerinin korkulu rüyası olmaya başladı. Hemen hemen her gece evlerinin balkonunda gördüklerini söyleyen mahalle sakinleri korkudan kapı ve pencerelerini açamadıklarını ve çocuklarını dışarıya çıkartamadıklarını söyledi.
"GECELERİ ORTAYA ÇIKIYOR"
Bölgemiz ’de de sıklıkla rastlanan ve sarıkız örümceği (çöl örümceği) olarak bilinen böceklerin zehri ve ölümcül olabileceğini belirten uzmanlar ise vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.
İNSAN ETİ YİYEN ‘’SARIKIZ’’ ÖRÜMCEĞİ KORKUTUYOR!
Uzmanlar olası böcek ısırmalarına karşı vatandaşların mutlaka doktora başvurmasını isterken, vatandaşlar ise bu durumdan dolayı tedirgin olduklarını kaydetti. Geceleri görülen örümcek Yıldızlı Mahallesi İvriz Sosyal Bilimler Lisesi bölgesinde Cem Uygur isimli vatandaş evinin balkonun da gören Uygur, Gördüğü örümceği öldüren Uygur daha sonra ise İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerine gösterdiği örümceğin etle beslenen insan eti bile yiyebilen ‘’sarıkız’’ olduğunu öğrendi. Bu durumu öğrenen bölge sakinlerinin de korkulu rüyası haline geldi.
Kapı önünde korkudan oturamadıklarını dile getiren Yıldız Mahallesi sakinleri, bir insan eli kadar boyu olan ve 1 metre yükseğe zıplayabilen, akrep bile avlayabilen örümceklerden korktuklarını söyleyen Uygur, önlem alınması için yetkililere çağrıda bulundu. Vatandaşlar, örümceklerin özellikle çocuklara zarar verebileceğini belirterek bölgede ilaçlama yapılmasını talebinde bulundu.

(Video Temsili Olarak Alıntıdır)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.