1. HABERLER

  2. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Açıklama

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Açıklama

İPARD PROGRAMI 11.BAŞVURU ÇAĞRI İLANI AÇIKLANDI !!!Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye...

A+A-

İPARD PROGRAMI 11.BAŞVURU ÇAĞRI İLANI AÇIKLANDI !!!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti adına İPARD Programı kapsamında uygulanacak yatırımlara ilişkin 11. Başvuru Çağrı ilanına çıkmış bulunmaktadır. Konuyla ilgili bilgilendirme için Konya İl Koordinatörlüğü Uzmanı Kadir SAKA başkanlığında, Ereğli Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Özkan ÖZGÜVEN ve diğer uzmanlar, Cuma günü Ereğli Ticaret Borsasında işletme sahipleriyle bir araya geldiler.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Konya İl Koordinatörlüğü Uzmanı Kadir SAKA, Başvuruların 30 Eylül 2013 tarihi saat 09.00’dan itibaren TKDK Konya İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacağı belirterek, başvuruların son teslim tarihinin31Ekim 2013 saat 21.00 olduğunu vurguladı.

11. Çağrı İlanı ile birlikte toplamda yaklaşık 513 Milyon TL’lik büyük bir desteğin yatırımcılara sunulduğunu belirten ÖZGÜVEN, özellikle et ve süt üreten çiftliklerin bu desteklemelerden yararlanmaları gerektiğinin altını çizdi.

Et ve Süt üreten tarımsal işletmelerin yatırımlarının %50 ila %65 arasında destekleneceğini söyleyen Özkan ÖGÜVEN, et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması ile ilgili yatırımların ise %50 oranında destekleneceğini sözlerine ekledi ve bununla ilgili ayrılan destekleme bütçesinin yaklaşık 402 milyon TL olduğunu vurguladı. ÖZGÜVEN ayrıca Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi,Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi ve Kırsal turizm ile ilgili yatırımlarında %50 oranında destekleneceğini belirtti.

Kurumun destekleyeceği tedbirlerle ilgili ayrıntılı bilgiler, Gıda Tarım ve Hayvancılık Ereğli İlçe Müdürlüğünden ve www.tkdk.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Ayrıca potansiyel başvuru sahipleri, Konya Kule Plaza 16. Katta bulunan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğünden ya da 4448535 no’lu telefonu arayarak yardım masasından gerekli bilgileri ulaşılabilmektedirler.

Desteklenecek Tedbirler Şunlardır

SütÜretenTarımsalİşletmelereYatırım

Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım

Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Et ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması

Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması

Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi

Yerel ürünlerin ve mikro işletmelerin geliştirilmesi

Kırsal Turizm

Kültür balıkçılığının geliştirilmesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.