1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. HAYVAN YETİŞTİRİCİSİ DERTLİ!
HAYVAN YETİŞTİRİCİSİ DERTLİ!

HAYVAN YETİŞTİRİCİSİ DERTLİ!

Ereğli'nin Âşıklar Mahallesinde Büyük ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Sami Geyik isimli Vatandaş yem fiyatlarının aşırı yüksek olması nedeniyle serzenişte bulundu.

A+A-

Ereğli'nin Âşıklar Mahallesinde Büyük ve Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Sami Geyik isimli Vatandaş yem fiyatlarının aşırı yüksek olması nedeniyle serzenişte bulundu.

dsc_5977.jpg

HAYVAN YETİŞTİRİCİSİ ÇİFTÇİYE BİR DOKUN BİN AH İŞİT

Hayvan yetiştiricisi yıllardır bu işin içinde olduğunu yaklaşık 300 adet küçükbaş ve 70 kadar ’da büyükbaş hayvanı olduğunu belirten hayvan yetiştirici Sami Geyik isimli çiftçi, girdilerin yüksekliği yem fiyatlarının aşırı derecede fazla olması üreticiyi zor durumda bırakıyor elde avuçta bir şey kalmıyor dedi. Buna istinaden birde ilgisizlikten ve süt paralarının zamanında ellerine geçmediğini gerekli ödemelerin geciktiği gibi serzenişte bulunan Geyik, yine çiftçinin ve hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili kurum ve birliklerin sorunlarına çare olmadığını ve bu konuda sorunlar yaşadıklarını belirten üretici sorunlarının diz boyu olduğu konusunda hayli dertli mi dertli.

 

Görülüyor ki üreticiye bir dokun bin ah işit!

Umarız ki, bu konuda söz konusu ilgili birlikler Sami Geyik isimli çiftçinin ve hayvan yetiştiricisinin bu sesine kulak verir ve sorunlarını ilgili yerlerle ve birimlere ulaştırmak suretiyle istişare ederek çözüm noktasında çare arar ve üreticinin içerisinde bulunduğumuz bu sıkıntılı zor süreçte çözüm bulurlar diye ümit ediyoruz.

İLGİLİLERİN DİKKATİNE!...

Bu üretici bize ne geldi ne telefon etti nede biz ona gittik. O zaman haberi nasıl yaptınız diyeceksiniz tabi ki! Evet, bu haberin yapılışı da bir haber olacak türden oldu tabi ki? Bizler haber için gitmiş olduğumuz Akgöl’den dönerken, Aracımızla Aşıklar mahallesi mevkiinden Ereğli istikametine dönerken, Sami Geyik isimli hayvan yetiştiricisi olan vatandaşımız karayolunda biz seyir halinde iken koyuları yol üzerinde ve kenarında geçmekteydi bizler bu vatandaşı ne tanırız ne de biliriz daha ilk sefer karşılaştık bu vatandaşımız ile biz yanından arabamız ile geçtiğimiz sırada bizim aracımızda basın yazısını zannedersem fark etti bize el atmak sureti ile seslendi.

Beni çekin beni konuşturun gibi sözlü ibareyle yüksek sesle durmamızı istedi, bizde ileride durduk boş araziye arabamızı park ettik ve bu vatandaşımız ile bu röportajımızı gerçekleştirmiş olduk.

Ama Sami Geyik isimli hemşerimiz daha yanımıza yaklaşmadan kameraman arkadaşımız koyunlardan detay görüntü almaya çalışırken Geyik isimli vatandaşımız inanın ki gerçekten çok dolmuş sorun olarak, kamera daha kendisine yaklaşmadan konuşmaya başladı ne mikrofon tutma fırsatı bile vermedi bizlere aslında dolu dolu bir ropörtaj verdi. Sorunlarını kapsamlı öz ve kapsamlı bir şekilde anlatması bildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.