1. HABERLER

  2. KONYA

  3. İpek Yolu Şehirler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı
İpek Yolu Şehirler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İpek Yolu Şehirler Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim kurulu üyeliğini yürüttüğü İpek Yolu Şehirleri Birliği Toplantısı, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xi’an şehrinde gerçekleştirildi.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yönetim kurulu üyeliğini yürüttüğü İpek Yolu Şehirleri Birliği Toplantısı, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xi’an şehrinde gerçekleştirildi.

ipekyol_b_2.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yönetiminde bulunduğu İpek Yolu Şehirleri Birliği Toplantısı, Çin Halk Cumhuriyeti’nin Xi’an şehrinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç’in katıldığı toplantıda birliğin faaliyetleri değerlendirildi. Toplantıda İpek Yolu Şehirleri Birliği Yönetim Kurulu’nun gündeminin yanı sıra üyelerin tarımsal alanda işbirliği ve ortak projelerin yürütülmesi, su ve kanalizasyon işleri hususunda karşılıklı uzman değişimi ve eğitim projelerinin yürütülmesi, iş adamları toplantıları düzenlenerek kültür, sosyal ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi, tarım ve tarım makinaları alanında işbirliği tesisi ile uluslararası organizasyonlarda ortak hareket edilerek birliğin etkinliğini artıracak faaliyetler yürütülmesi konularındaki Konya Büyükşehir Belediyesi’nin tavsiyeleri de görüşüldü.

ipekyol_b_1.jpg

Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Güleç toplantıda Konya’nın şehircilik, ticaret, sanayi ve ekonomik kapasitesi ile yatırım imkânları konularında bir de sunum gerçekleştirdi. Güleç ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesi olarak İpek Yolu Şehirleri Birliği Toplantısı’na Konya olarak ev sahipliği yapma isteğini de dile getirdi. BÜYÜKŞEHİR\'DEN KARDEŞ ŞEHİR FES\'E ZİYARET Öte yandan Konya Büyükşehir Belediyesi’nden bir heyet de Sürdürülebilir Kardeş Şehir İlişkileri ve Konya Tanıtımı Çalışmaları kapsamında Fas’ın Fes şehrini ziyaret etti. Fes’de Meknes Ekonomik Forumu’na da katılan heyet, forumda şehir ekonomisinin canlanması ve kalkınması adına Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı sosyal ve fiziki belediyecilik örneklerini içeren bir de sunum gerçekleştirdi.

ipekyol_b_3.jpg

 
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.