1. HABERLER

  2. KONYA

  3. İşitme Engelli Arkadaşları İçin İşaret Dilini Öğrendiler ve Bir Şarkıya da Klip Çektiler
İşitme Engelli Arkadaşları İçin İşaret Dilini Öğrendiler ve Bir Şarkıya da Klip Çektiler

İşitme Engelli Arkadaşları İçin İşaret Dilini Öğrendiler ve Bir Şarkıya da Klip Çektiler

Konya’daTüketici Mahkemesi'nde katip olarak çalışan Mehmet Ali Özyurt ve Rıdvan Azar, sık sık kendilerine evrak getiren işitme engelli memur arkadaşlarıyla anlaşamamaları üzerine işaret dilini öğrenmeye...

A+A-

İşitme Engelli Arkadaşları İçin İşaret Dilini Öğrendiler ve Bir Şarkıya da Klip Çektiler

 

 

Konya da Tüketici Mahkemesi'nde katip olarak çalışan Mehmet Ali Özyurt ve Rıdvan Azar, sık sık kendilerine evrak getiren işitme engelli memur arkadaşlarıyla anlaşamamaları üzerine işaret dilini öğrenmeye karar verdi. İşaret dili kursuna giden katipler, kursta ödev olarak verilen bir şarkıyı işaret dili ile anlatma ödevi için klip çekti. Özyurt ve Azar'ın, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sosyal medya da paylaştıkları Eypio ve Burak King Grubu tarafından seslendirilen 'Günah benim' isimli şarkıyı işaret diliyle anlatırken çektiği klip büyük beğeni topladı.

 

Konya Adliyesi Tüketici Mahkemesi'nde katip olarak görev yapan 25 yaşındaki Mehmet Ali Özyurt ve aynı yaştaki katip arkadaşı Rıdvan Azar, mahkeme kalemine Selçuklu Kaymakamlığı'ndan sık sık gelerek evrak veren işitme engelli memur Muhammet İnceyol ile anlaşamamaları üzerine işaret dili öğrenmeye karar verdi. 2 aydır Konya Meslek Edinme Kursu KOMEK'deki işaret dili kursunda eğitim alan katipler, mahkemeye gelen işitme engelli memur İnceyol ve vatandaşlarla işaret dili ile konuşmaya başlayınca olumlu tepkiler aldı. Kursta kendilerine bir şarkıyı işaret dili ile anlatma ödevi verilen Mehmet Ali Özyurt ve Rıdvan Azar, Eypio ve Burak King Grubu tarafından seslendirilen 'Günah benim' isimli şarkıya işaret diliyle çekti ve sosyal medya üzerinden yayınladı. Özyurt ve Azar'ın şarkı sözlerini işaret diliyle anlattığı klip büyük beğeni topladı.

 

'ONLARLA KONUŞAMAYINCA ÇOK ÜZÜLÜYORDUK'

 

Çalıştıkları mahkemeye gelen işitme engelli memur arkadaşları ve vatandaşlar için işaret dili öğrendiklerini söyleyen Mehmet Ali Özyurt, "Konya Adliyesi'nde çalışıyoruz. Bugüne kadar işaret diliyle ilgili hiçbir şey bilmiyorduk. Çalıştığımız mahkeme kalemine engelli vatandaşlar geliyordu. Onlara yardımcı olamıyorduk ve üzülüyorduk. Tabi onlar da üzülüyordu. Bize sürekli evrak getiren bir Muhammet ağabeyimiz var. O işitme engelli ve bizimle konuşamıyordu. Biz bu duruma çok üzülüyorduk. Arkadaşımla işaret dili kursuna gitmeye karar verdik. 2 aydır kursa gidiyoruz ve iletişim sağlayacak kadar bu dili öğrendik.??dedi.

 

'ÖDEV İÇİN ŞARKIYA KLİP ÇEKTİK'

 

Kurs kapsamında bir ödev verildiğini de belirten Özyurt, ??Ödev olarak bir şarkının sözlerini işaret diliyle çevirmemiz istenmişti. Biz de Eypio ve Burak King Grubu tarafından seslendirilen 'Günah benim' isimli şarkıya işaret diliyle klip çektik. Çektiğimiz klibi de önce sınıftaki arkadaşlarımıza izlettik. Büyük beğeni topladı. Bunun üzerine bu videomuzu da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla sosyal medya da paylaştık. Çok güzel tepkiler aldık. Engelli kardeşlerimiz de çok beğendi. Bize bu dili öğrenmemizde ilham veren Muhammet ağabeyimiz önceden bizimle çok oturamıyordu. Ama şimdi bize evrak getirdiğinde sohbet edebiliyoruz. O da çok mutlu oldu. Duruşma sırasında da bazen işitme engelli vatandaşlar geliyor. Çevirmen olmadığı zamanlar da biz yardımcı oluyoruz. Resmi kurumlarda bu büyük eksiklik. Vatandaşların mağdur olmaması için bunun yaygınlaşması gerekir." dedi.

 

'İŞİTME ENGELLİLER ÇOK MUTLU OLUYOR'

 

İşaret dili bildiklerini öğrenen işitme engelli vatandaşların oldukça mutlu olduğunu belirten Rıdvan Azar'da "Biz işitme engelli vatandaşlarla anlaşamıyorduk. Sonra kursta işaret dilini öğrendik. Bizim bu dili bildiğimizi gören engelli vatandaşlar çok mutlu oluyorlar." diye konuştu.

'AZ DA OLSA İŞARET DİLİ BİLMEK GEREKİYOR'

KOMEK işaret dili öğretmeni Firdevs Şivetoğlu ise "Kursumuza genelde hastanelerde adliye çalışan memurlar ve öğretmen adayları başvuruyor. Engellilerin de hayata dahil olabilmeleri için herkesin işaret dili öğrenmesi gerekiyor. O yüzden az da olsa işaret dilini öğrenmelerini istiyorum. Özellikle resmi kurumlarda işaret dili bilen en az bir kişinin kesinlikle olması gerekiyor." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.