1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ
JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

JANDARMADAN ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

Karayolu Trafik Güvenliği ve Eylem Planı dahilinde Ereğli İlçe JandarmaKomutanlığı'na bağlı Jandarma Trafik Tim Komutanlığı tarafından okullarda öğrencilere trafik seminerleri verildi.

A+A-

Karayolu Trafik Güvenliği ve Eylem Planı dahilinde Ereğli İlçe JandarmaKomutanlığı'na bağlı Jandarma Trafik Tim Komutanlığı tarafından okullarda öğrencilere trafik seminerleri verildi.

1-188.jpg

Jandarma, Görevve sorumluluk alanlarında rutin trafik denetimlerinin yanı sıra eğitici faaliyetlere de büyük önem veriyor.İlçe Jandarma Komutanlığı, Karayolu Trafik Güvenliği ve Eylem Planı kapsamında Jandarma Trafik Tim Komutanlığı aracılığıyla okul öncesi, ilk, orta ve lise çağındaki öğrencilerde trafik bilincini oluşturmak amacıyla trafik seminerleri vermeyi sürdürdü.

İlçemiz Ereğli’de Organize Sanayi’de bulunan ERMESÖzel Bilim Teknik Koleji, Meslek ve Teknik Anadolu Lisesinde sürdürdü.Ereğli Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ereğli Trafik Tim Komutanı İsrafil Yurtseven tarafından Öğrencilere trafik eğitimi verildi. Trafik seminerlerinde öğrencilere, Trafikte uyulması gereken genel hususlar, trafik ışık, işaret ve levhaları, yaya yolları ile alt ve üst geçitlerin kullanımı, öğrenci servislerine inme - binme, okul servis güvenliği, karşıdan karşıya geçme, emniyet kemerinin ile cep telefonu kullanımı ve önemi ile genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler aktarıldı.

2-240.jpg

ERMES Özel Bilim Kolejinde öğrenim gören çok sayıda öğrenciye verilen seminerlerde, Trafik Tim Komutanı İsrafil Yurtsevenöğrencilere, Türkiye`deki trafik kazalarının yüzde 98`nin insan hatalarından kaynaklandığını anlatarak, öğrencilerden her zaman trafik kurallarına uymalarını, araçların geçtiği yollarda dikkatli olmalarını, yürürken mutlaka yaya yolunu kullanmalarını, trafik ışık, işaret ve levhalarına mutlaka uymalarını istedi.

Eğitim sonunda öğrencilere Jandarma tarafından hazırlanan trafik kurallarını öğretici broşür ve trafik işaretlerini tanıtıcı cetveller dağıtılarak, halkın görebileceği yerlere trafikle ilgili afiş ve pankartlar asıldı.

Eğitici seminer sonrasında, Öğretmen ve öğrenciler de eğitimden dolayı jandarmaya teşekkür etti.

3fb921e6-bb61-4be3-a829-71b3f02a3a0b-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.