1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kadınların yüzde 32’si
Kadınların yüzde 32’si

Kadınların yüzde 32’si

Kadınların yüzde 32’si kendisini hiçbir yerde güvende hissetmiyor!

A+A-

Hitay Holding firmalarından, Türkiye’nin en büyük izinli veri tabanına sahip online araştırma şirketi DORinsight tarafından gerçekleştirilen “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” araştırması, kadınların toplumsal düzendeki sorunlarını ve neler beklediklerini ortaya koyuyor.

 

Türkiye’nin en büyük izinli veri tabanına sahip online araştırma şirketi Dorinsight’ın yaptığı “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Araştırması”nda çarpıcı sonuçlara ulaştı. 28 Şubat-3 Mart arasında, 300 kadınla gerçekleştirilen araştırmada, ”Bir kadın olarak kendinizi özgür hissediyor musunuz?“ sorusuna katılımcıların yüzde 51’i “Sadece aile ortamında özgür olduğumu hissediyorum” yanıtını verdi. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 32’si “Hiçbir yerde kendimi tam anlamıyla özgür hissetmiyorum” yanıtını verirken, yüzde 17’si ise “İş ortamında daha özgür hissediyorum ve özgüvenim artıyor” şeklinde cevap verdi.

 

“Bir kadının kendi haklarına sahip olabilmesi için...” cümlesini tamamlamaları istenen katılımcıların yüzde 46’sı “Ekonomik özgürlüğü olmalıdır” yanıtını verdi. Yüzde 23’ü “Bilinçli olmalıdır” diye tamamlarken, yüzde 17’si “Eşitlikçi bir aile yapısına sahip olmalıdır”, yüzde 14’ü ise “Kendi fikirlerini savunmalıdır” yanıtını verdi.

 

Kadınların en büyük sorunu şiddet!

Araştırma kapsamında katılımcılara “Sizce ülkemizde kadınların en büyük sorunu nedir?” diye sorulduğunda katılımcıların yüzde 47’si “Kadına yönelik şiddet” yanıtını verdi. Yüzde 23’ü ”Cinsiyet eşitsizliği”, yüzde 20’si ”Toplum/aile baskısı” derken, yüzde 9’u ise ”Ekonomik özgürlüğümüzün olmaması” diye yanıtladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.