1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Kadir Gecesi’nde On Binler Mevlana Meydanı’nda Buluştu
Kadir Gecesi’nde On Binler Mevlana Meydanı’nda Buluştu

Kadir Gecesi’nde On Binler Mevlana Meydanı’nda Buluştu

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Konya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da on binlerce kişinin katılımı ile Mevlana Meydanı’nda idrak edildi.

A+A-

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi Konya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da on binlerce kişinin katılımı ile Mevlana Meydanı’nda idrak edildi. Büyük bir coşkuyla meydanı dolduran Konyalılar ülkemizin birlik ve beraberliği, dünya üzerindeki mazlum milletlerin kurtuluşa ermesi için dua etti.

kadirge_b_11.jpg

Kuran-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi dolayısıyla tüm yurtta camiler dolup taşarken Konyalılar da yine bu yıl Mevlana Meydanına akın etti. Mevlana Meydanı’nın dolup taştığı mübarek gecede, yer bulamayanlar Mevlana Caddesi üzerine saf tutarak namazlarını kıldı. On binlerce insan, mübarek gecede ellerini semaya açarak, ülkemizin birlik ve beraberliği, dünya üzerindeki mazlum milletlerin kurtuluşa erişmesi için dua etti. Konya Valisi Yakup Canbolat ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile Önceki Dönem Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Tahir Akyürek de Konyalıların Kadir Gecesi coşkusunu paylaşarak teravih namazlarını Mevlana Meydanı’nda kıldı. Teravih namazından önce İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu’nun vaazını dinleyen vatandaşlar, geç saatlere kadar ibadetlerini sürdürürdü.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.