1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. KAPALI SULAMA SİSTEMİ TAM GAZ
KAPALI SULAMA SİSTEMİ TAM GAZ

KAPALI SULAMA SİSTEMİ TAM GAZ

550 milyon lira bedeli olan Ereğli Ovası Kapalı Sulama Sistemi çalışmaları Ereğli'nin muhtelif yerlerinde yapılan çalışmalarla devam ediyor.

A+A-

               550 milyon lira bedeli olan Ereğli Ovası Kapalı Sulama Sistemi çalışmaları Ereğli'nin muhtelif yerlerinde yapılan çalışmalarla devam ediyor.

00000.00_00_05_08.still012.jpg

                Dev projenin Ereğli'ye kazandırılması için en başından beri aktif olarak çalışan Ereğli Ziraat Odası Başkanı Abdullah Çelik, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgiler aldı.İvriz Barajı bölgesi, 500 Evler Mahallesi ve şantiye alanını ziyaret ederek kazı ve yatak çalışmaları ile boruların döşenmesi çalışmalarını yerinde inceleyen Abdullah Çelik "Beklediğimiz, uzun yıllar uğraştığımız bir projeydi. Şu an kazı inşaatlarımız ve yatak inşaatlarımız ile borularımız döşenmeye devam ediyor. Artık özlemle beklediğimiz, özlediğimiz sistem geldi” dedi.Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kapalı damlama sulama sistemine geçilmesinin gerektiğini ifade eden Çelik, “Salma sulama dediğimiz sistem arazilerdeki toprak değerini toprağın verimini artık düşürdü, çiftçimiz ürün alamaz hale geldi. Bu sistemin bir an önce hayata geçmesi gerekiyordu ve artık bu sistemin üzerinden çalışacağız. Ülke olarak su zengini bir ülke değiliz, suyumuz sıkıntılı. Bu suyu değerli kullanmak için bu kapalı sulama sistemine geçmemiz lazım. Bu sistemde yüzde 40 su tasarrufu ve yüzde 40 ürün artışımız olacak. Artı ürün desenlerini değiştireceğiz. Yani normalde bu bölgede pancar, mısır, domates gibi ürünler ekiyorduk ama şimdi ürün desenimiz tamamen değişecek.Yani bu proje küçük bir proje değil. Türkiye’de tarıma verilen en büyük projelerden bir tanesi."diye konuştu.

00000.00_00_15_14.still013.jpg

                 AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez’in büyük girişimleri olduğuna dikkat çeken Çelik, “Ereğli'de kapalı sulama Sistemi çalışmalarının durduğunu, kamulaştırmaların yapılmadığını iddia edenler art niyetli konuşuyorlar.Bugün bizzat sahadayız ve görüyoruz ki çalışmalar, 500 Evler Mahallemize kadar gelmiş.Çiftçilerimiz ve Ereğli Halkı müsterih olsun." şeklinde konuştu.

00000.00_04_17_01.still014.jpg00000.00_32_41_09.still015.jpg

              

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.