1. HABERLER

  2. KARAPINAR

  3. Karapınar’da Evcil Güvercin Meraklıları
Karapınar’da Evcil Güvercin Meraklıları

Karapınar’da Evcil Güvercin Meraklıları

Karapınar’da kuş meraklıları, Işık caddesi üzerindeki Muhammet Ayan tarafından işletilen kuşçular kahvesinde toplanıyor.

A+A-

Haftanın belirli günlerinde kuş pazarının kurulduğu kahve, kuş ihalesi için uygun bir görünümde dizayn edilmiş. Satılık kuşu olanlar, kahveye kuşlarını getirerek, kuş alıcıları karşısında kuşlarını sergiye çıkarıyor. Bu iş için ise kuştan anlayan ve eline aldığında kuşun künyesini okuyabilen kişiler serginin başına geçiyor. Kendi aralarında sıcak ve samimi bir ortam oluşturan kuşçuları kendi dünyalarında mutlu olduklarını söylediler.

İşletme sahibi Muhammet Ayan ise, Kuş meraklılarının toplandığı kahvemiz, resmi olarak kuşçular kahvesi adı altında çalışan işletmemizde bir araya gelerek kuş muhabbetleri yapıyorlar. Özellikle güvercin piyasası, bu semtte dönüyor. Karapınar ve çevresinden kuş meraklıları ihale gününde kahvemize gelerek kuş piyasasını takip ediyor. Bu vesile ile kuşunu alacak olan da satacak olan da işletmemizde sohbet ederek kaynaşmış oluyorlar. Her hafta yaklaşık 300 civarında kuş sergiye çıkarak sahip değiştiriyor dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.