1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Koyunlarını Çalmaya Gelenlerden 1'ini Öldürdü, 2'sini Yaraladı
Koyunlarını Çalmaya Gelenlerden 1'ini Öldürdü, 2'sini Yaraladı

Koyunlarını Çalmaya Gelenlerden 1'ini Öldürdü, 2'sini Yaraladı

Konya'da daha öncede12 adet koyunu çalınan çiftçi Abdullah K.(27), hırsızlığa karşı önlem almak için nöbet tuttuğu...

A+A-

Konya'da daha öncede12 adet koyunu çalınan çiftçi Abdullah K.(27), hırsızlığa karşı önlem almak için nöbet tuttuğu sırada, ağılından koyunlarını çalmaya gelen ve kendisini görüp kaçtığını ileri sürdüğü 3 kişinin üzerine av tüfeğiyle ateş açtı. Açılan ateş sonucu bacaklarından yaralanan şüphelilerden Emre U. (28) olay yerinde yaşamını yitirdi, Emre A. (22) vücudunun çeşitli yerlerinden, Ömer A. (28) ise gözünden yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, Abdullah K. olay yerine gelen jandarmaya teslim oldu.----640xauto-(1).jpg

Olay, bugün saat 06.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesinde eskiden köy statüsünde olan Akpınar Mahallesi'nde meydana geldi. Abdullah K., 1,5 aydır aydır sabah saatlerinde kendisi ve babası Tahsin K.'ya ait ağıldan 12 adet koyun çalınması ve mahallede koyun hırsızlığının artması üzerine sabah erken saatlerde kalkıp nöbet tutmaya başladı. Abdullah K., 34 LV 4161 plakalı otomobilin evlerinin önüne geldiğini görünce dışarı çıktı. İddiaya göre araçtan inen 3 kişi, ağıla yaklaştığı sırada Abdullah K.'yi fark edip araçlarına doğru kaçmaya başladı. Abdullah K. de arkalarından av tüfeğiyle ateş açtı. 3 kişi otomobilleriyle kaçarken, yaklaşık 200 metre ileride araçları şarampole düştü. Abdullah K. de peşlerinde koştu. Açtığı ateş sonucu şüphelilerden Emre U.'yu bacaklarından, Emre A.'yı vücudunun çeşitli yerlerinden Ömer A.'nın da gözünden yaralandığını fark edince, sağlık görevlilerine ve jandarmaya haber verdi.

Emre U., sağlık görevlilerinin müdahalesine rağmen olay yerinde yaşamını yitirdi. Diğer yaralılar ambulansla kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan 2 kişinin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

640xauto-(2).jpg

Abdullah K. de olay yerine gelen jandarmaya teslim oldu. Abdullah K., ilk ifadesinde 1.5 aydır kendisi ve babası Tahsin K.'ya ait ağıldan 3 farklı zamanda 12 adet koyun çalındığını, mahallede koyun hırsızlığının arttığını söylediği öğrenildi.

640xauto.jpg

KİRALADIKLARI OTOMOBİLLE MAHALLEYE DAHA ÖNCE GELMİŞLER

Jandarmanın, son aylarda küçükbaş hayvan hırsızlığının artması üzerine mahallede yaptığı araştırmada şüphelilerin kaçarken şarampole düşüp kaza yaptıkları aracın, daha öncede mahalleye giriş çıkış yaptığını belirlediği ve şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Kiraladıkları otomobille Akpınar Mahallesi'ne gelen ve açılan ateş sonucu yaşamını yitiren Emre U.'nun, 2 ay önce cezaevinden tahliye olduğunu, hırsızlık ve uyuşturucu madde kullanmak suçundan 4 kaydının bulunduğu belirtildi. Jandarmanın yaptığı araştırmada da üzerinde uyuşturucu hap bulduğu öğrenildi.

HIRSIZLIK ARTINCA MAHALLELİ NÖBET TUTMAYA BAŞLAMIŞTI

Akpınar Mahallesi Muhtarı Mustafa Kayahan, "Son aylarda mahallemizde küçükbaş hayvan hırsızlığı artmıştı. Artık mahalle sakini de nöbet tutmaya başlamıştı. Hırsızlık olaylarının ardından çalışma başlatan jandarma, şüphelilerin bugün kullandığı otomobilin, daha önce mahalle giriş, çıkış yaptığını belirlemişti. Şüphelileri ve aracın bulunması için çalışmasını sürdürüyordu. Abdullah K. de daha önce 12 adet koyunu çalındığı için sabah erken kalkmış. Artık o da nöbet tutuyormuş herhalde. Şüphelilerin arabayla geldiğini görünce aşağı inmiş. Bunu fark eden 3 kişi kaçmaya başlamış. Ancak 3 kişinin elinde bir şey varmış, silah olduğunu düşünüp ateş açmış" dedi. Soruşturma sürüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.