1. HABERLER

  2. KÜLTÜR

  3. Kurban Bayramı Ne  Zaman?  Kaç Gün Tatil Olacak?
Kurban Bayramı Ne  Zaman?  Kaç Gün Tatil Olacak?

Kurban Bayramı Ne  Zaman?  Kaç Gün Tatil Olacak?

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Kurban Bayramı tatilinin, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla birleşmesiyle birlikte 6 güne çıkacağı tahmin ediliyor.

A+A-

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği Kurban Bayramı tatilinin, bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı'yla birleşmesiyle birlikte 6 güne çıkacağı tahmin ediliyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, milyonlarca vatandaşın sorguladığı 2017 Kurban Bayramı tarihini açıkladı. Ramazan Bayramı ardından yılın 2. dini bayramına odaklanan vatandaşlar hem kurban ibadetini yerine getirebilmek, hem de tatil planlarını kurgulayabilmek için Kurban Bayramı tarihini ve tatil takvimini araştırıyordu.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı bilgilere Kurban Bayramı detayları:

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, KAÇ GÜN?

Kurban Bayramı, her yıl biraz daha geriye gelerek yaz aylarına doğru çekilmeye başladı. Bu yıl, 31 Ağustos Perşembe günü Arefe olarak kabul edilecek. 01 Eylül- 04 Eylül arası ise Kurban Bayramı'nın dört günü olacak. Yani bu yıl, arefe günü de dahil edilirse Kurban Bayramı 31 Ağustos Perşembe günü başlayıp 04 Eylül Pazartesi günü son bulacak.

AREFE GÜNÜ TAM GÜN OLABİLİR

Özellikle tatil merkezlerinin merakla beklediği tatil uzatma ve birleştirme kararı bu yıl uzun soluklu olmasa da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın resmi tatil olması, arefe gününün tam gün ilan edilebilmesi konusunu gündeme taşıdı. Bu gelişmeyle birlikte toplam tatil süresi 6 güne çıkabilir.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimiyle ilgili genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.