1. HABERLER

  2. Mahalleler Atıl Binalardan Temizleniyor

Mahalleler Atıl Binalardan Temizleniyor

Ereğli’de kentsel dönüşüme yönelik Belediyenin atıl binaları yıkım çalışmaları devam ediyor. Ereğli’nin 16 ayrı bölgesinde atıl binaların...

A+A-

Ereğli’de kentsel dönüşüme yönelik Belediyenin atıl binaları yıkım çalışmaları devam ediyor. Ereğli’nin 16 ayrı bölgesinde atıl binaların yıkımı Ereğli Belediyesi tarafından gerçekleştirildi..

Düzenli ve planlı şehircilik adına Belediye Başkanı Oprukçu göreve gelir gelmez verdiği talimatlardan biri de kentsel dönüşüme katkı sağlayacak ve modern kent kimliğini yakalayacak çalışmaların seri bir şekilde yapılması idi. Bu yönde Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen ve halktan gelen dilekçelerin de dikkate alınmasıyla birlikte yerinde incelemeden sonra tutanak tutulmasıyla beraber Ereğli genelindeki virane binaların yıkım çalışmalarına devam ediliyor.

Belediyenin bu yöndeki çalışmaları vatandaşa göre bir anlamda temizlik.Zira böyle yapılar yıkılmadığı sürece bir çok olumsuzluğa mesken olmaktadır.Bu durum özellikle akşam saatlerinde mahallelerdeki sakinleri rahatsız etmektedir.Kentsel dönüşümle birlikte şehrin modern kent kimliğine kavuşmasının amaçlanması yanı sıra vatandaşa rahatsızlık veren yapıların yıkılmasıyla olumsuz olaylarsın da önüne geçilmiş olduğu görülüyor.

Daha düne kadar “ koca bir köy gibi “ denilen Ereğli için şimdi modern bir kent havasına çoktan büründü yorumları yapılırken , Ereğli’nin modern bir kent kimliğine kavuşmasının asıl mimarının sunduğu Belediye hizmetleriyle birlikte Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu olduğunu dile getiren Ereğli halkı özellikle yıkıldı yıkılacak tedirginliği yanında olumsuzluklara mekan olan bu tür virane binaların yıkılmasının ilçede bir temizlik olduğunu ifade ediyorlar.Ereğli Belediye Başkanı Oprukçu “ Şehrimizin hayrına olan hizmetleri bir fazla yapmaya gayret ediyoruz. Ereğli değişiyor , hepimiz bunun farkındayız. Artık görmeyen gözlerde bu değişimi ve gelişimi fark ediyor. Yıllardır kendi kaderine bırakılmış olan mahallelerimizi bir anlamda rehabilite ediyoruz. Mahallelerimizdeki değişimin doğal sonucu olarak da Ereğli değişiyor “ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.