1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Mahmut Özkoç ve Yönetiminden  Etyemez'e Ziyaret
Mahmut Özkoç ve Yönetiminden  Etyemez'e Ziyaret

Mahmut Özkoç ve Yönetiminden  Etyemez'e Ziyaret

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç ve Yönetimini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul etti.

A+A-

Milletvekili Etyemez: Ekonomik Saldırılar Bertaraf Edildi

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç ve Yönetimini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kabul etti. Milletvekili Etyemez, “Eylül ayı ihracatımız geçtiğimiz yıla göre yüzde 22.4 arttı. Konya’mızdaki işyerlerimiz de yaptığı ihracatla ülkemiz ekonomisine, ihracatına katkı sunuyor. Hükümetimizin kararlılığı, esnaflarımızın, girişimcilerimizin dik duruşuyla ekonomik saldırılar bertaraf edildi.” dedi.

eregli-ticaret-odasi,-milletvekili-etyemez-ziyaret.jpg

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Özkoç ve yönetim kurulu üyelerini TBMM’de kabul etti. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özkoç, Milletvekili Halil Etyemez’e yeni yasama yılının ve 27. Dönem milletvekilliği görevinin hayırlı olmasını diledi.

Yapılan görüşmede Ereğli ve Konya’nın ticareti değerlendirildi. Türkiye’nin ekonomik bağımsızlığının emperyalist güçler tarafından kuşatma altına alınmak istediğini belirten Milletvekili Halil Etyemez, ilk andan itibaren hükümetin aldığı önlemlerle, kamu özel sektör işbirliğiyle saldırıların püskürtüldüğünü söyledi. 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı Eylül ayı ihracat rakamlarına değinen Halil Etyemez, artan ihracat rakamlarının Türkiye üzerindeki oyunların boşa çıktığının göstergesi olduğunu kaydetti. Milletvekili Etyemez, “İhracatımız artıyor, dış ticaret açığımız azalıyor. Eylül ayında ihracatımız geçtiğimizin yılın aynı ayına göre yüzde 22.4 artarak 14 milyar 456 milyon dolar oldu. Dış ticaret açığımız ise geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 77.1 azaldı. Konya’mız da 45 binin üzerindeki işyeriyle ülkemizin ekonomisine, ihracatına katkı sunuyor. Konya’mızda Eylül ayında yaklaşık 148 milyon dolar, yılbaşından itibaren ise 1 milyar 295 milyon doların üzerinde ihracat yapıldı. İhracatımızın arttırırken tasarrufa da önem veriyoruz. Gelişmiş ülkelerde yüzde 22 olan tasarrufun gayri safi yurt içi hasıla oranını, ülkemizde yüzde 21’den 25’e çıkarttık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomimizi güçlendirmeye, hain oyunları bozmaya devam edeceğiz. Konya’mızın ve Türkiye'mizin ticaretine katkı sağlayan, ekonomik saldırılara karşı dik duran, enflasyonla mücadelede ülkemizin ve milletimizin yanında yer alan esnaf ve girişimcilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Görüşmenin sonunda Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özkoç, Halil Etyemez’e İvriz Hitit Kabartmasının tablosunu hediye etti.

Etyemez, Özkoç ve ekibine teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.