1. HABERLER

  2. Meydan Açılışa Hazırlanıyor

Meydan Açılışa Hazırlanıyor

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli’nin en önemli eserlerinden biri olan Ulu Camii’nin önünde başlatılan meydan çalışmalarının hızla...

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, Ereğli’nin en önemli eserlerinden biri olan Ulu Camii’nin önünde başlatılan meydan çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Ereğli’nin en eski ve en önemli yapılarından biri olan Ulu Camii’nin ve Rüstem Paşa Kervansarayı’nın muhteşemliğini gölgeleyen inşaat alanının yıkılmasından sonra başlatılan Dr. Devlet Bahçeli Meydanı’nın yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, projenin adım adım uygulamaya geçirildiğini söyledi.

Başkan Oprukçu, belediye olarak vatandaşlardan gelen ve kamuyu ilgilendiren konulara ve yatırımlara öncelik verdiklerini ifade ederek, “Ereğli’nin yıllarca el atılmamış konularına çözüm üreten politikalar izlerken, rutin belediyecilik hizmetlerini de her türlü engele rağmen başarmayı bildik. Özellikle, tarihe ve inancımıza olan saygımızın bir tezahürü olarak Ulu Camii önündeki kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasından sonra başlatılan meydan çalışmalarında önemli mesafeler kat edildi.

Mevcut meydan alanı için geliştirilen projemiz 4 bin m2’lik bir alanı kapsıyor. Bu alanın üst kısmında su sızdırmaması için mebran döşeniyor ve kenarlar dolgu yapılıyor. Üst yüzeye 40x 40x 4 ebatlarında dekoratif dökme beton taş döşenerek hazırlıklar sürdürülecek. Bu alanın altı ise kapalı otopark olarak projemizde yer alıyor. Ayrıca aynı bölgede bin 580 m2’lik kısmı yürüyüş yolu olarak projede yer alırken, diğer bölümü ise peyzaj ve çevre düzenlemesinden sonra meydan olarak vücut bulacak.

Ulu Camii ve Kervan Sarayı kapsayan bu projemize ek olarak Uzun Çarşı’yı da İstanbul’daki Kapalı Çarşı havasını verecek bir çalışma ile bütünleştirmeyi arzu ediyoruz. Projenin meydan olan kısmı ise kısa bir süre içerisinde hizmete açılacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.