1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. MHP Ereğli İlçe Başkanı Yılmaz'dan 10 Nisan Polis Haftası Mesajı
MHP Ereğli İlçe Başkanı Yılmaz'dan 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

MHP Ereğli İlçe Başkanı Yılmaz'dan 10 Nisan Polis Haftası Mesajı

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av.Musa Yılmaz 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Yılmaz Mesajında;

A+A-

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av.Musa Yılmaz 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. yıldönümü vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Yılmaz Mesajında;

Bugün Türk milletinin huzurunun ve iç güvenliğimizin teminatı olan Polis teşkilatımızın kuruluş yıl dönümüdür.

Polislerimiz, gece gündüz demeden mesai kavramını hiçe sayarak Vatan ve milletin refahı, rahatı ve huzuru için her daim nöbet tutup bu uğurda vücudunu ve canını ortaya koyan kutsal vazife sahibi kahraman kişilerdir.

Cumhuriyetten eski mazisi olan emniyet teşkilatı, kurulduğu günden beri ; halkın güvenliği ve dürüst yaşam sürdürmek isteyen vatandaşların güvencesi olmuş, temel hak ve hürriyetleri, demokrasiyi, cumhuriyetin temel ilkelerini,hukukun üstünlüğünü ve Atatürk ilke ve inkılaplarını savunan bir mekanizma olarak varola gelmiştir.

Anayasası'nda Hukukun üstünlüğüne değinen bir ülkede, hiç kimse ayrıcalıklı ve dokunulmaz değildir.

Ama maalesef bugün toplumuzda statü ve makamlarını kullanarak polisler üzerine tahakküm kurmak isteyen bürokratlar çıkıyor buda polislerimizin üstünde büyük baskı kuruyor ve mesleklerini icra etmesine engel oluyor. Bu hadiselere rağmen polislerimizin suç işleyen ya da suç işlediğine dair hakkında kuvvetli şüphe bulunan kişilere karşı verdiği dürüst mücadele taktire şayandır.

Polislerimizin birçok sorunları var bunların en başında özlük hakları ve çalışma şartları gelmektedir. Partimiz, bu sorunların giderilmesi için elinden geleni sonuna kadar yapmaya çalışmakta bunla ilgili 2018 Bütçe görüşmelerinde birçok polisimizin beklediği 3600 ek gösterge gibi konuları meclis gündemine taşıyıp polisin sesi olmaya çalışmaktadır.

Benimde çokça ifade ettiğim gibi biz milliyetçi-ülkücü camia diğer topluluk ve görüşlere sahip olan kişilere karşı polis ve askere karşı tutum ve bakışımız çok farklıdır. Yaptıklarımız ve yapmaya çalıştıklarımız bunun bir gereğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünde Şehit polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle yâd ediyor, Görevleri başında olan arkadaşlarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, tüm polislerimizin polisler gününü en içten dileklerimle kutluyorum.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.