1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Milletvekili Etyemez: Önceliğimiz Ülkemiz ve Milletimiz
Milletvekili Etyemez: Önceliğimiz Ülkemiz ve Milletimiz

Milletvekili Etyemez: Önceliğimiz Ülkemiz ve Milletimiz

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, kanunlarla ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatile girmeden önce yasalaşan kanunlarla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Terörle mücadelede alınacak tedbirleri içeren kanun ile toplumumuzun büyük bir bölümünün beklenti içerisinde olduğu bedelli askerlik, sağlık çalışanlarına yıpranma payı gibi konuların yer aldığı torba kanun Meclisimizde yasalaştı. Her zaman önceliğimiz ülkemiz ve milletimizdir.Çıkarılan kanunlar ülkemizin huzur ve güvenliğine, milletimizin birlik, beraberlik ve refahına yöneliktir.” dedi.

TBMM, önceki gün itibariyle tatile girdi. 1 Ekimde açılacak olan TBMM tatile girmeden önce terörle mücadele ile bedelli askerliğin de içerisinde yer aldığı toplumun büyük bir bölümünü ilgilendiren kanunlar yasalaştı.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, kanunlarla ilgili açıklama yaptı. Özellikle terörle mücadelede alınacak tedbirlerle ilgili kanun üzerinde duran Milletvekili Halil Etyemez, büyük ve güçlü Türkiye hedefinin terör örgütleri ve destekçisi ülkeler tarafından engellenmek istediğini belirtti.

TERÖRLE MÜCADELE SÜRECEK

Türkiye’nin son olarak 15 Temmuz’da FETÖ ve işbirlikçilerinin darbe ve işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını hatırlatan Halil Etyemez, “Yıllardır ülkemiz DHKP/C, PKK, PYD gibi terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Bilindiği gibi birde FETÖ ortaya çıktı. Hain FETÖ’cüler ve destekçileri, 15 Temmuz’da yaptıkları darbe ve işgal girişimiyle ülkemizi bölmek, devletimizi yok etmek istedi. Ülkemizin yöneticileri ve milletimizin yekvücut olmasıyla darbe ve işgal girişimi önlendi.  15 Temmuz’un ardından ilan edilen OHAL’in sona erdirilmesi nedeniyle terörle mücadelede alınacak tedbirleri içeren kanun teklifimiz, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Bu kanunun amacı ülkemizi hedef alan terör örgütlerinin faaliyetlerini engellemektir. Bu kanun ülkemizin huzur ve güveni, milletimizin birlik ve beraberliği içindir.Önceliğimiz ülkemiz ve milletimizdir. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada terör örgütleri ve işbirlikçileriyle mücadelemiz meşru ve kesintisiz bir şekilde devam edecek.” dedi.

MESLEKTEN İHRAÇ EDİLENLERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

Kanunla, OHAL döneminde doğrudan KHK ile ihraç edilip Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunca başvurusu kabul edilenler hakkında uygulanacak usul hükümlerinin bir kısmının yeniden belirlendiğine dikkat çeken Etyemez, “Kamu görevinden, meslekten veya görev yapılan teşkilattan çıkarılan ya da ilişiği kesilenlere ilişkin başvurunun kabulü halinde karar, Devlet Personel Başkanlığına bildirilecek. Yapılan düzenlemeyle karar, kadro veya pozisyonunun bulunduğu kuruma, yükseköğretim kurumlarında kamu görevinden çıkarılan öğretim elemanları için YÖK’e bildirilecek. Kamu görevine iade edilecekler, eski kadro veya pozisyonuna atanacak. Ancak müdür yardımcısı veya daha üstü ile bunlara eşdeğer yöneticilik görevindeyken kamu görevinden çıkarılanların atamalarında, yöneticilik görevlerinden önce bulundukları kadro ve pozisyon unvanları dikkate alınacak.” diye konuştu.

TALEPLER KARŞILANDI

Askerlik Kanunu, Sağlık hizmetleri ve emeklileri ile bazı kanunlarda değişiklik içeren kanuna değinen Etyemez, çok sayıda kişinin ve ailesinin beklediği bedelli askerlik kanununun Meclis kapanmadan yasalaşmasıyla taleplerin karşılandığını söyledi. Etyemez, “Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen yasa bedelli askerlik, sağlık çalışanlarının yıpranma hakkı ile Kanal İstanbul Projesi gibi konulara dair düzenlemeleri içeriyor. Bedelli askerlikten 1 Ocak 1994 tarihi de dahil bu tarihten önce doğanlar yararlanacak. Öncekilerine göre bedelli askerlikte ücret daha düşük tutuldu. 15 bin lira ödenecek. 21 gün temel askerlik eğitimi olacak. Kanunla, yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler için 38 yaş sınırı kaldırıldı. Hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire, fizyoterapist gibi sağlık personeline yılda 60 gün fiili hizmet zammı verildi. Ayrıca tabip ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarına ilaveten ek ödeme yapıldı. Pratisyen hekim emeklilerine yaklaşık bin 500 lira, uzman hekim emeklilerine de yaklaşık 2 bin lira emekli maaşı artışı yapıldı.Kanal İstanbul ve benzeri suyolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alındı.Bahis oyunlarının ikramiye oranının brüt üst sınırı yüzde 59’dan yüzde 83’e çıkarıldı.” şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.