1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Milletvekili Etyemez, Tbmm Genel Kurulu’nda Konuştu
Milletvekili Etyemez, Tbmm Genel Kurulu’nda Konuştu

Milletvekili Etyemez, Tbmm Genel Kurulu’nda Konuştu

Etyemez: İstihdamdaki Başarımızla Avrupa ve Dünyaya Örnek Olduk

A+A-

Milletvekili Etyemez, Tbmm Genel Kurulu’nda Konuştu

-Etyemez: İstihdamdaki Başarımızla Avrupa ve Dünyaya Örnek Olduk

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Genel Kurulu’nda konuştu. Milletvekili Etyemez, “AK Parti iktidarları olarak 16 yılda yaklaşık 10 milyon ilave istihdam sağladık. İstihdamdaki bu başarımızla Avrupa ve tüm dünyaya örnek olduk. İşçi ve işverenlerimizi korumaya, desteklemeye ve istihdamı artırarak işsizliği azaltmaya devem edeceğiz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, AK Parti Grubu adına istihdam ve işsizlik sigorta fonu hakkında konuştu. İstihdamın içinde bulunduğumuz yüzyılda en çok tartışılan konulardan biri haline geldiğini belirten Milletvekili Halil Etyemez, özellikle 2008’de başlayan küresel krizin ekonomilere etkilerinin yanı sıra pek çok ülkede işsizliği de tetiklediğini söyledi.

İSTİHDAMDA AVRUPA VE DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK

Türkiye olarak yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldıklarını ve istihdam paketlerini uygulamaya koyduklarını kaydeden Milletvekili Etyemez, bu sayede istihdam edilenlerin sayısını istikrarlı bir şekilde artırdıklarını ve işsizlik oranlarını aşağı çektiklerini vurguladı. Halil Etyemez, “AK Parti İktidarlarımız döneminde istihdamı 19,6 milyondan yaklaşık 29 milyona çıkardık. 16 yılda yaklaşık 10 milyon ilave istihdam sağladık veistihdamdaki bu başarımızla Avrupa ve tüm dünyaya örnek olduk. Hedefimiz ülkemizde işsizlik oranlarının daha da aşağı seviyelere çekilmesi ve tüm vatandaşlarımızın istihdam ve eğitim imkanlarından azami ölçüde faydalanmasıdır.” dedi.

halil-etyemez-006.jpg

TEŞVİKLERLE İSTİHDAMI ARTTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ

İstihdamı daha da arttırmak için her geçen gün yeni teşvik paketlerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Etyemez, “Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri çalışanı olan işyerleri için uyguladığımız destek 5 puan olarak devam edecektir.2019 ve 2020’de ilk defa işe alınacak işçinin asgari ücret üzerinden tüm sigorta ve vergi giderlerini de üstleniyoruz. Kadın, genç ve engelli istihdamındaki teşvik süresini 12 aydan 18 aya çıkartıyoruz.Bölgesel istihdam teşvikini bir yıl daha uzatıyoruz. 51 il ve 2 ilçede işverenlere sağladığımız 6 puanlık SGK teşviki devam edecek. 2018’de 9 ay olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini 12 ay devam ettireceğiz. İşçi ve işverenlerimizi korumaya, desteklemeye ve istihdamı artırarak işsizliği azaltmaya devem edeceğiz.” diye konuştu.

RAKAMLARI AÇIKLADI

İşsizlik Sigortası Fonu’nun127 milyar lira fon varlığının İŞKUR bünyesinde oluşturulan ve fona katkı sunan tüm tarafların temsilinden oluşan yönetim kurulu tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Etyemez,fon gelirlerinin belirli oranının istihdamı artırıcı ve koruyucu tedbirler almak maksadıyla kullanıldığını söyledi. Toplum yararına programlarında İŞKUR tarafından objektif kriterler ve şeffaf bir anlayışla yürütüldüğünü açıklayan Etyemez, “İşsizlik Sigortası Fonumuz ile işsizliğin en önemli problemi olan istihdam ve eğitim eşleşmesini gerçekleştirmek için işbaşı eğitim programlarımız, mesleki eğitim programlarımız ve girişimcilik eğitim programlarımızla gençlerimizi eğitiyor, iş hayatına hazırlıyor ve istihdamlarını gerçekleştiriyoruz.2009 yılında başlanan işbaşı eğitim programlarından 2009’dan 2018 yılı sonuna kadar 1 milyon 172 bin 286 kişi yararlandı. İşbaşı eğitim programına katılanların yüzde 80’inden fazlası halen istihdamdadır. Mesleki eğitim kurslarından 2003 yılından 2018 sonuna kadar 1 milyon 530 bin 481 kişi yararlandı. Girişimcilik eğitim programlarında ise 2005 yılından 2018 sonuna kadar 408 bin 546 kişi yararlandı. İşsizlik sigortası ödemesi kapsamında ilk ödemelerin yapıldığı 2002 yılından 2018 sonuna kadar 6 milyon 600 bin kişi işsizlik ödeneğine hak kazandı ve bu kapsamda genel sağlık sigortası ödemeleri dâhil yaklaşık 28,3 milyar lira ödeme yapıldı.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.