1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. MİLLİ İRADENİN TAHAKKUKU, YARININ BÜYÜKLERİNİN ŞENLİĞİ: 23 NİSAN
MİLLİ İRADENİN TAHAKKUKU, YARININ BÜYÜKLERİNİN ŞENLİĞİ: 23 NİSAN

MİLLİ İRADENİN TAHAKKUKU, YARININ BÜYÜKLERİNİN ŞENLİĞİ: 23 NİSAN

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa YILMAZ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.Yılmaz Mesajında şu ifadeleri kullandı;

A+A-

MHP Ereğli İlçe Başkanı Av. Musa YILMAZ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle  bir mesaj yayınladı.Yılmaz Mesajında şu ifadeleri kullandı;

Her yıl 23 Nisan olarak kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının önemi bundan 98 yıl önce Kadim devlet geleneğine sahip olan devletimiz, cihan harbinde yenik düşmesi ve memleketin bilfiil  işgal edilmesiyle; meclis kapanmış, dolayısıyla demokrasi ve milli egemenliğin esamesi okunmaz olmuştur.

Genelgeler ve Kongrelerde en çok değinilen ve Kurtuluş savaşın parolası olan şu kelimelerin vurgusu her daim yapılmıştır; ''Milletin Bağımsızlığı, Milli Egemenlik''.

İşte bunun bir tezahürü olarak Mart 1920'de Ulu Önder Mustafa Kemal'in yapmış olduğu çağrı üzerine 23 Nisan 1920'de Büyük Millet Meclisi açılmış, yeni Türk Devletinin müjdesi tüm dünyaya duyurulmuştur.

Memleketin işgal altında olduğu, süngü ve silah tehdidinin hüküm sürdüğü bir dönemde kurulan meclis ile kahraman ecdadımız, milli birlik ve beraberliğin ortak aklın silahtan ve savaştan da mühim olduğunu vurgulamıştır.

Bugün ise bu tehditlerinin bir senaryosu ülkemiz üzerinde oynanmaktadır. Ülkenin bunalım ve darboğazda olduğu dönemlerde kendine görev atfeden Partimiz bu konuda Liderimizin yüksek öngörüleriyle büyük bir misyon üstlenmiş olup, bu konuda oynanan senaryo ve oyunları bozmak, Türk devletini kuşatan hain emellere fırsat vermemek, ülkemiz üzerindeki emelleri olanların emellerini hüsrana çevirmek, 15 Temmuz'un gayrı meşru çocuklarını, güneyimizde kurulmak istenen terör devletinin ve ülkemiz içinde hain planlar içinde olan örgütlerin kabusu olmakta Türk'e düşman olana dünyaya dar etmek için büyük bir mücadele vermektedir.

İşte burada Türk milletine düşen devletinin ve bu uğurda mücadele veren insanları bağrına basıp, kucak açmak ve onlara sahip çıkmaktadır. Sıkça kullandığım ve buradaki durumu ifade etmek için kullandığım özet cümle şudur: Başbuğun izinde, Liderin emrinde, Liderin çekiç vurduğu yere biz balyoz olur ineriz!

Bu bayram günü, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenlik kaynağının ilan edildiği tarihî bir gün iken, diğer taraftan yarının büyükleri, geleceğimizin teminatı çocuklarımız için bir kutlu şenliktir.

Büyük Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bu bayram, çağdaş yorumuyla artık dünya çocukları arasında da sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve bütün insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına Türkiye merkezli bir katkıda bulunmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Savaşımızın bütün kahramanlarını, bu vatan için canını feda eden bütün şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.