1. HABERLER

  2. Öğrenci Servis Araçları Denetlendi

Öğrenci Servis Araçları Denetlendi

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalırken Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ekipleri okul servisleri...

A+A-

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalırken Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Trafik Birimi ekipleri okul servisleri üzerinde bir dizi denetim ve kontrollerde bulundular.

Okula başlayacak olan öğrencilerimizin ulaşımlarının güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı Trafik Birimi ekipleri okul servisleri denetledi. Servis araçları bu faaliyetlerini yürütebilmeleri için Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü Trafik Biriminden 1 yıl geçerli sayılan uygunluk belgesi ,araçlara işletme ruhsatı ve güzergah izin belgesi almaları gerekmektedir.Bu belgelerin olup olmadığı yapılan denetimlerle tespit edilirken ,denetimler esnasında ayrıca ; okul servis araçlarının arkasında “ OKUL TAŞITI “ yazısını kapsayan numunesine uygun renk ebat ve şekilde reflektif bir kuşak bulundurulmalıdır.Okul servis araçlarının arkasında öğrencilerin iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere en az 30 cm çapında kırmızı ışı veren bir lamba bulunmalı ve lambanın yakılması halinde üzerinde siyah renkte büyük harflerle “ DUR “ yazısı okunacak şekilde tesis edilmiş olmalıdır. Emniyet kemeri ve yangın söndürme tüplerinin olup olmadığı da kontrol edildi.Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtlarda öğrencilerin kolayca yetişebileceği camlar ve pencereler sabit olmalı ,iç düzenlemesinde demir aksam açıkta olmamalı ,varsa yaralanmaya sebebiyet vermeyecek yumuşak bir madde ile kaplanmalıdır. Okul servis araçlarında araçların imal ,tadil ve montajı hakkında yönetmelik ile Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirtilen standart,nitelik ve sayıda araç,gereç ve malzemeler her an kullanılabilir durumda bulundurulmalıdır. Okul servis araçlarının kapıları şoför tarafından açılıp kapanmalıdır.

Taşıtlar temiz, bakımlı ve güvenli durumda bulundurulmalı ve 6 ayda bir bakım ve onarımı yapılmakla beraber taşıtların cinsine göre Karayolları Trafik Yönetmeliğinin öngördüğü periyodik muayeneleri de yaptırılmış olmalıdır. Taşıtlarda her bir öğrenci için emniyet kemeri bulundurulmalı ve görüntü, müzik sistemleri taşıma hizmeti sırasında kullanılmamalıdır. Öğrencilerimiz için son derece önemli sayılan ve okul servis araçlarında olması gereken esaslar bu şekilde belirtilirken , servis işletmecileri ile şoförleri belirtilen hususlara uyulması konusunda Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekiplerince uyarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.