1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. OPRUKÇU: “SAĞLIKLI İNSANIN UMUDU OLUR”
OPRUKÇU: “SAĞLIKLI İNSANIN UMUDU OLUR”

OPRUKÇU: “SAĞLIKLI İNSANIN UMUDU OLUR”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Sağlık Haftası’ münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, sağlıklı yaşam için sağlık camiasının gayretlerinin yanı sıra vatandaşlarımıza da büyük sorumlulukların düştüğünü belirterek, Ereğli halkının ve sağlık çalışanlarının Sağlık Haftası’nı kutladı.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yayımlayan Oprukçu mesajında şöyle dedi;

“Birleşmiş Milletler Örgütü (UNO), bütün dünyada önem kazanan sağlık sorunlarını çözümlemek maksadıyla, 22 Temmuz 1946' da ‘Dünya Sağlık Örgütü’ nü kurmuştur. Kuruluş yasası 26 devlet tarafından onaylanan bu kuruluş, 7 Nisan 1948' de çalışmalarına başlamıştır. Bu günü takip eden hafta ise ‘Dünya Sağlık Haftası’ olarak kabul edilmiştir.

Devletimizin, bireylere sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilecekleri sosyo-ekonomik ve kültürel ortam sağlaması temel koşuldur. Sağlıklı yaşam, her bireyin temel hakkıdır. Yaşamın ilk anından itibaren insan sağlığının korunması, karşılaşılan sorunların çözümü için gerekli imkanların sağlanması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi devletin öncelikli görevlerindendir.

Sağlıklı insanların umudu, umudu olanın ise her şeyi vardır. Sağlığın önemini maalesef kaybedince anlıyoruz. Oysaki her vatandaşımız, sağlıklı yaşamın gerektirdiği koşulları ve ortamı hazırlama, önlemleri alma konularında, kendilerini sorumlu hissetmeli ve bu yönde hareket etmelidir. Sağlıklı toplumlar için öncelikle toplumun en küçük yapı taşı olan bireyin sağlıklı olması gerekir. Bireyler sağlıklı olduğunda toplumlar da sağlıklı olur. Bu düşüncelerle, sağlık personelimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Sağlık Haftası’nı kutlar, herkese sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.