1. HABERLER

  2. KONYA

  3. RECEP KONUK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
RECEP KONUK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

RECEP KONUK, GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Demokrasimizin, siyasetimizin, devlet yönetimimizin, sanayimizin, ekonomimizin, tarımın, gıdanın, sanat, edebiyat, sinema gibi bütün alanların gazeteciler olmadan sağlıklı işlemeyeceğine dikkat çeken Başkan Konuk, “çünkü yönetenler ile yönetilenler, birey

A+A-

Demokrasimizin, siyasetimizin, devlet yönetimimizin, sanayimizin, ekonomimizin, tarımın, gıdanın, sanat, edebiyat, sinema gibi bütün alanların gazeteciler olmadan sağlıklı işlemeyeceğine dikkat çeken Başkan Konuk, “çünkü yönetenler ile yönetilenler, birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında gazeteciler var” dedi. 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk bir mesaj yayınlayarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Haberleri ve gözlemleriyle topluma ayna olan, yaşanan olayları, hal ve tavırları ortak bir zemine taşıyan, insanları bilgilendiren gazetecilerin; sosyal hayatın seyrine de kamuoyu oluşturarak, kamuoyunu geleceğe hazırlayarak katkı yaptığını ifade eden Başkan Recep Konuk, “devlet ve millet hayatının can damarlarını haber, araştırma, yazı ve yorumlarıyla sürekli açık tutan, damarların çift taraflı çalışmasını sağlayan gazeteciler; zor, meşakkatli, mesuliyeti yüksek ancak bir o kadar onurlu, bir o kadar kutsal bir mesleğin mensuplarıdır. Çünkü bu meslek, üstlendiği işlev itibarıyla zorluklar ve yokluklar karşısında yıkılmaz, eğilmez bir irade, hak terazisinden sapmayan bir vicdan, yüksek bir karakter gerektirir” diye konuştu.

25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Ülkemizde 1961 yılından beri 10 Ocak’ın “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Konuk, gazetecilerin, milletimizin duyan kulağı, gören gözü, konuşan dili, yazan eli ve hak terazisinden sapmayan vicdanı olduğunu kaydetti.

Bireyin bireylerden, toplum kesimlerinin toplum kesimlerinden ve bütün toplumdan, milletlerin milletlerden, insanların birbirinden ve hadiselerden, gelişmelerden, yaşananlardan ve yaşanabileceklerden haberdar olmasının gazeteciler aracılığıyla sağlandığına işaret eden Başkan Recep Konuk, demokrasimizin, siyasetimizin, devlet yönetimimizin, sanayimizin, ekonomimizin, tarımın, gıdanın, sanat, edebiyat, sinema gibi bütün alanların gazeteciler olmadan sağlıklı işlemeyeceğine dikkat çekti. Başkan Konuk, “çünkü yönetenler ile yönetilenler, birey ile toplum, dün ile bugün, bugün ile gelecek arasındaki tüm yolların kavşak noktasında gazeteciler var” dedi.

 

GAZETECİLERİN VARLIĞI MİLLETİMİZ İÇİN TEMİNATTIR

Başkan Recep Konuk, mesajında şu ifadelere de yer verdi: “Anadolu'da zor şartlarda varlığını sürdüren gazeteciler, hangi mecrada olursa olsun, her dönem ve şartta milletimizin, üretimin, tarımın, sağlıklı gıdanın, üreticinin, demokrasimizin yanında yer almaktadır. Bu ülkede demokrasimize kast edildiğinde durduğu yer belliydi gazetecilerimizin, sarsılmaz bir inanç ve kararlılıkla milletimizin yanında durmuşlar, demokrasimizin bir avuç çapulcu tarafından rafa kaldırılmasına müsaade etmemişlerdi. Hal böyle olunca çok rahat bir şekilde şunu ifade edebiliriz, gazetecilerin varlığı milletimiz için teminattır.

Gazetecilerimiz, bugün de bin bir türlü zorluklara, ülkemize yönelik ekonomik saldırıların oluşturduğu bütün sıkıntılara rağmen ayakta kalmaya ve ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya devam ettiler, ediyorlar. Şuna inanıyorum, gazeteciler en ağır imtihanlara rağmen, gazeteci kimlikleri ile ayakta durma kararlılığından asla taviz vermezler ve vermiyorlar. Milletimizin duyulamayan sesinin duyulmasına, ifade edemediklerinin ifade edilmesine vesile oluyorlar.

Anadolu’daki gazetecilerimizin; kalemlerini, mesleki haslet ve özelliklerini kıskançlıkla koruyarak ve asla gazeteci kimliklerinden taviz vermeden meslek büyüklerinden devraldıkları mirasa sahip çıktıklarını, aynı kararlılığı ve hasleti, zorluklarla ve yoklukla mücadele geleneğini amme hizmeti motivasyonuyla devam ettirdiklerini görüyor ve biliyor, onların bu dik duruşunu takdirle karşılıyor, bu duruşun milletimiz için en önemli dayanak noktalarından biri olduğuna inanıyoruz.”

 

BİZİM ADIMIZA VE BİZİM İÇİN VERİLEN BU MÜCADELE İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ

"Nitekim, ülkemizde ne yazık ki zaman zaman üretimin kıymetini bilmeyen, ya da bilinçli bir şekilde siyaseti de etkileyerek dışa bağımlı bir ekonomik yapının oluşması için mücadele eden bir kısım lobi ya da başka odakların girişimleri karşısında yakın ve uzak tarihimizde onların karanlık emellerini açığa çıkarmak, yaptıkları haber ve araştırmalar ile gerçeğe ışık tutmak yine dik duruşu olan ve olaylara ve hadiselere millet ve memleket odaklı bakan gazetecilerimizin gayretleriyle olmuş, ülkemiz ve milletimiz gazetecilerimizin duyarlılığı sayesinde sonu belirsiz maceralara sürüklenmekten defalarca kurtulmuştur.Bizim gazetecilerimiz her defasında ispat etmiştir ki, üretimin, bu toprakların, üretenin, çiftçinin tarafındadır" şeklinde açıklamasını sürdüren Genel Başkan Recep Konuk; sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Tarla, ürün, çiftçi ve Anadolu’daki fabrikalara eli en kuvvetli ve dostane uzanan, gözü, kulağı ve gönlü en açık olanlar gazetecilerdir. Yaşadık biliyoruz, Türk çiftçisi daha çok üretsin, Türkiye daha müreffeh olsun diyerek çıktığımız yolda, gösterdiğimiz gayrette en büyük desteği biz gazetecilerimizden alıyor, onların haber, yorum ve analizleri şevkimizi arttırırken ufkumuzu aydınlatıp bakış açımızı zenginleştiriyor.

Zorluklara ve yokluklara karşı verdikleri ayakta kalma mücadelesinin de, vicdan ve karakter sahibi olarak mesleklerini, gazeteci kimliklerini ve ilkelerini koruma mücadelesinin de aslında geniş ama sessiz kitlelerin hür sesi olarak kalabilmek için verildiğini biliyor ve bizim adımıza ve bizim için verilen bu mücadeleyi destekliyor, bu mücadele için tüm gazeteci kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Biz biliyoruz ki, gazetecilerimizin dimdik ayakta durmasının bizim için anlamı, üreticinin eğilmemesi, çiftçinin sesinin gür çıkmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, hangi mecrada gazetecilik yaparsa yapsın, bütün medya çalışanlarının, tüm gazetecilerimizin Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, gazetecilik mesleğinin bütün mensuplarının layıkıyla mesleklerini icra edebilecekleri olanaklara sahip olmalarını, yaşadıkları bütün zorlukları aşarak, layık oldukları güzelliklere ulaşmalarını ve meslek hayatlarının başarılarla dolu olmasını diliyorum.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.