1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Şehidimiz Halil Daş, Son Yolculuğuna Uğurlandı
Şehidimiz Halil Daş, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şehidimiz Halil Daş, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi’ndeki üs bölgesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın (26) cenazesi memleketi Belkaya Mahallesi'nde 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna u

A+A-

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi’ndeki üs bölgesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın (26) cenazesi memleketi Belkaya Mahallesi'nde 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

1-194.jpg

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’ne bağlı Derecik Beldesi’ndeki üs bölgesinde, mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 7 askerden Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın (26) cenazesi memleketi  Belkaya Mahallesi'nde 5 bin kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 4 aylık nişanlısı Ayşe Kızıl, tabuta sarılıp, "İlk göz ağrım beni bırakıp gittin. Bana aldığın ilk çiçek hala solmadı, duruyor bitanem. Düğünümüz cennette mi olacaktı. Cennette mi, buluşacaktık. "diye ağladı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik Beldesi’ndeki Ortaklar Süngü Tepe Üs Bölgesi'nde, geçen cuma günü mühimmat deposunda meydana gelen patlamada, Topçu Uzman Çavuş Halil Daş'ın da aralarında bulunduğu 7 asker şehit oldu, 25 asker yaralandı.

2-246.jpg

Şehit Daş'ın cenazesi Van'da yapılan törenin ardından askeri uçakla Konya'ya oradan da baba ocağı Ereğli'nin Belkaya Mahallesi'ne getirildi. Baba evinde alınan helalliğin ardından Belkaya Mahallesi meydanına getirildi. Burada annesi Rukiye Daş, kardeşleri ve yakınları tabuta sarılıp ağladı.

NİŞANLISI: 'DÜĞÜNÜMÜZ CENNET Mİ OLACAKTI'

Cenaze törenine Ramazan Bayramı'nda düğün hazırlığı yaptığı 4 aylık nişanlısı Ayşe Kızıl da katıldı. Tabuta sarılan Kızıl, "İlk göz ağrım beni bırakıp gittin. Bana aldığın ilk çiçek hala solmadı, duruyor bitanem. Düğünümüz cennette mi olacaktı. Cennette mi, buluşacaktık. "diye ağladı.

Törene Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sağlık Bakanı Yardımcısı Muhammet Güven, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fidan Yüksel, Ereğli Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, çok sayıda askeri yetkili, protokol üyeleri, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.4-168.jpg

Askeri ve dini törenin ardından Şehit Daş'ın cenazesi gözyaşları içinde mahalle mezarlığına defnedildi.

SURİYE'DEKİ OPERASYONLARA KATILMIŞ

Daha önce çiftçi olan ve vatani görevinin ardından 5 yıldır uzman çavuş olarak görev yapan Halil Daş'ın daha önce Suriye'ye yönelik olarak yapılan 'Zeytin Dalı' ve 'Fırat Kalkanı' operasyonlarında görev aldığı belirtildi. Babası Mahmut Daş'ın da 9 yıl önce vefat ettiği belirtildi.

5-104.jpg

7-060.jpg

10-028.jpg

12-020.jpg13-011.jpg

14-009.jpg15-010.jpg

16-009.jpg

17-006.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.