1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Sıcak Hava Dalgası Geliyor!
Sıcak Hava Dalgası Geliyor!

Sıcak Hava Dalgası Geliyor!

Bölgemizde ;Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması beklenmektedir

A+A-

Bölgemizde ;Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması beklenmektedir

Meteoroloji Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre;

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyretmeye devam ediyor. Uzun Yıllar verilerine göre; Akşehir (35.9oC), Ilgın (35.5 oC) ve Hadim (32.4 oC) ilçelerimizde bugüne kadar eylül ayı en yüksek sıcaklık değerlerine ulaşılmıştır.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yarından (15.09.2017 Cuma) itibaren bir haftalık süre boyunca; bölgemizin yine sıcak hava dalgasının etkisinde kalacağı ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Ayrıca bölgemiz genelinde yağış beklenmiyor. Özellikle hafta sonu ve önümüzdeki haftanın ilk günlerinde, ekstrem sıcaklık değerlerin görülebileceği ve Eylül ayı en yüksek sıcaklık rekorlarının kırılabileceği tahmin ediliyor.

Mevsim normallerinin oldukça üzerinde gerçekleşecek en yüksek sıcaklıklar ile özellikle bölgemizde sonbaharın gelmesiyle birlikte gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki aşırı farktan dolayı yaşanabilecek her türlü olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olunmaları gerekmektedir.

Bölgemize bağlı il merkezlerimizde önümüzdeki 5 gün için tahmin edilen en yüksek hava sıcaklıklarının; Konya'da 32 - 35, Aksaray'da 33 - 36, Karaman 30 - 34 ve Niğde'de ise 31 - 35 derece olması beklenmektedir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.