1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Sıcaklık 12 Derece Düşecek !
Sıcaklık 12 Derece Düşecek !

Sıcaklık 12 Derece Düşecek !

Yurdumuz Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor

A+A-

Yurdumuz Soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yeni hafta  yağışlı ve soğuk geçecek. Bölgemizde  kar yağışı beklenirken sıcaklık ise -12 dereceyi görecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftanın yurt genelinde yağışlı ve soğuk olacağını bildirdi.

Yeni haftada sıcaklık değerleri hissedilir derecede düşecek. Termometreler haftanın son günü eksi 12’yi görecek.
Meteoroloji'den gelen hava tahmin raporuna göre; Yurdumuz bugün akşam saatlerinden itibaren kuzeybatı kesimlerinden  başlayarak balkanlar üzerinden  gelen soğuk ve yağışlı sistemin  etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının Çarşamba ve Perşembe günleri bölgemiz Konya- Karaman- Niğde genelinde hissedilir derecede (8-12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor.

   Soğuk ve yağışlı havanın  etkisi ile  salı günü akşam saatlerinden itibaren KOnya'nın kuzey ve batı kesimlerinden yağmur  şeklinde  başlayarak yağışların 26 Aralık  Çarşamba gece saatlerinden itibaren kar yağışına dönüşeceği ve bölgemiz genelinde aralıklarla kar yağışına neden olacağı tahmin ediliyor. Soğuk ve yağışlı sistemin Perşembe günü Bölgemizin doğusuna hareket ederek Niğde ve çevresinde kar yağışlarına neden olacağı ve akşam saatlerinden itibaren bölgemizi tamamen terk etmesi bekleniyor. Etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havanın neden olacağı kuvvetli meteorolojik olaylar ile ilgili yayımlanacak meteorolojik uyarıların takip edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması can ve mal emniyeti açısından önem arz etmektedir  

.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.