1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. TERMAL TURİZM VE TERMAL SERALARLA EREĞLİ CANLANACAK
TERMAL TURİZM VE TERMAL SERALARLA EREĞLİ CANLANACAK

TERMAL TURİZM VE TERMAL SERALARLA EREĞLİ CANLANACAK

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu 15-22 Nisan Turizm Haftası vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Yayımladığı mesajda ekonomik kalkınmanın ön koşullarından bir tanesinin turizmin gelişmesi olduğunu vurgulayan Başkan Oprukçu, termal turizm ve termal seralarla ilçede ekonomik kalkınmanın önünü açacağını, yaz aylarında ilçeye tatile gelecek olan ortaokul öğrencilerinin Belediye tarafından ağırlayacağının müjdesini verdi.

“GAYRETİMİZ KALKINMIŞ, AÇI AÇIĞI OLMAYAN BİR EREĞLİ İÇİN”

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, 15-22 Nisan Turizm Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı. Yayımladığı mesajda turizmin bir gelişmişlik göstergesi olduğunu, Ereğli’deki hedeflerinden bir tanesinin ekonomisi kalkınmış, açı açığı olmayan bir şehir inşa etmek olduğunu aktaran Başkan Oprukçu, “Turizmdeki gelişmişlik ekonomideki kalkınmanın ön koşuludur. Ekonomik anlamda kalkınmış, turizmle canlanmış bir Ereğli, istihdam sağlayan bir şehir haline gelecektir. Şehrimiz önemli bir turizm noktası olma açısından gerekli donanıma sahiptir. Gerek İvriz gerekse Akhüyük’te bulunan sıcak termal su bu anlamda değerlendirilmesi gereken zenginliklerimizdir” ifadelerini kullandı.

“TERMAL TURİZM VE TERMAL SERALARLA İLÇEYİ CANLANDIRACAĞIZ”

Başkan Oprukçu mesajına şu cümlelerle devam etti: “Yanı başımızda bulunan termal su, tarihte Şehzade Mustafa’nın boğdurulduğu yer olarak bilinmekte, bu su Ereğli’miz için büyük kazanç. Bir önceki Belediye Başkanlığı dönemimizde burayı değerlendirmek adına büyük adımlar attık ancak daha sonra burası ihmal edilmiş hatta açtırdığımız vanalar kapatılarak kaderine terk edilmiş. Şimdi biz burayı yeniden canlandıracak Termal Turizmi ve Termal Sera’lar kurarak hem Ereğli’mizde turizmi canlandıracak hem de istihdama katkı sunacağız. Ayrıca tarihi ve kültürel gezilerini Ereğli’mize gerçekleştirecek olan ortaokul öğrencilerini de burada ağırlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanan Turizm Haftası’nın şehrimize, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.