1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. TGF’nin Kıbrıs Çıkarması
TGF’nin Kıbrıs Çıkarması

TGF’nin Kıbrıs Çıkarması

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye 77 üye meslek kuruluşunun başkan ve yöneticileri ile birlikte Anavatan’dan gelen 150’ye yakın gazetecinin katıldığı, TGF 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Yavru Vatan Kıbrıs’ta, protokol ziyaretleri ile start aldı.

A+A-

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye 77 üye meslek kuruluşunun başkan ve yöneticileri ile birlikte Anavatan’dan gelen 150’ye yakın gazetecinin katıldığı, TGF 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı, Yavru Vatan Kıbrıs’ta, protokol ziyaretleri ile start aldı.

1-072.jpg1-072.jpg

TGF ve Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ASGD Genel Başkanı ve TGF Genel Sekreteri İbrahim Erdoğan, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Genel Başkan Yardımcısı Cafer Esendemir, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Aslan ile Basın Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Özdilek’in; TGF Heyeti adına yaptığı ziyaretler, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile başladı.  

2-095.jpg

TGF’nin Kıbrıs programına ev sahipliği yapan KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç ile Başkan Yardımcısı Ali Ruhluel’in de eşlik ettiği ziyaretler, Kurtuluş günü nedeniyle bir gün önce başladı ve KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, KKTC Meclis Başkanı Sibel Sibel, Türkiye Büyükelçisi Derya Kanbay ile devam etti. KKTC devlet protokolüne gerçekleştirilen ziyaretlerde Anavatan ve Yavruvatan’ın ebedi kardeşliğine vurgu yapılırken; Cumhurbaşkanı Akıncı, Başbakan Özgürgün ve Dışişleri Bakanı TGF 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş yıldönümünde gerçekleşmesinin büyük anlam ifade ettiğini belirttiler.

3-086.jpg

Türk basını adına Ada’ya adeta çıkarma yapan TGF üyesi basın meslek kuruluşlarının 150’ye yakın temsilcisinin KKTC programı, 14-17 Kasım 2017 tarihleri arasındaki bir dizi etkinliği kapsıyor. TGF Heyeti önce Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. Kuruluş Günü olan 15 Kasım’da, Yavru Vatanlı meslektaşlarıyla bir arada olacak. 

KKTC Kuruluş Yılı kutlamalarına katılacak olan TGF Heyeti, 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı da aynı gün gerçekleştirirken, Boğaz Şehitliği’ni ziyaret edecek ve Girne semalarında yapılacak Türk Yıldızları Akrobasi Gösterilerini izleyecek.

16 Kasım’da “Kıbrıs Müzakereleri Konferansı”yla devam edecek etkinliklerde ise Yavru Vatanlı gazetecilerle birlikte mesleki ve kültürel faaliyetlerde bulunulacak. Lefkoşe ile Girne’deki tarihi ve turistik bölgeleri kapsayan etkinlikler sırasında Barbarlık Müzesi, Karaoğlanoğlu Şehitliği, Saint Hilarion Kalesi, Mavi Köşk ve Girne Kalesi de gezilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.