1. HABERLER

  2. KONYA

  3. Uluslararası Yarışmanın Ödülleri Bakan Murat Kurum’un Katılımı ile Verilecek
Uluslararası Yarışmanın Ödülleri Bakan Murat Kurum’un Katılımı ile Verilecek

Uluslararası Yarışmanın Ödülleri Bakan Murat Kurum’un Katılımı ile Verilecek

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat, tezhip, minyatür ve çini dallarında düzenlenen Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nın ödül töreni 7 Aralık Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hat, tezhip, minyatür ve çini dallarında düzenlenen Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nın ödül töreni 7 Aralık Cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımı ile gerçekleştirilecek. Yarışmada dereceye giren eserler, 7-17 Aralık tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Konyanüma Panorama’da sergilenecek.

i_sanat_odul_b_1.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nın ödül töreni, Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında gerçekleştirilecek. Anma Etkinliklerinin ilk programı olma özelliği de taşıyan törene Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile birçok davetli katılacak. SANATSEVERLERİ VE MEVLANA DOSTLARINI ŞEHRİMİZE BEKLİYORUZ Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay hat, tezhip, minyatür, çini dallarında uluslararası sanat camiasında ilgi gören 2. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’na katılan ve dereceye giren sanatçıları bir kez daha kutlayarak, yarışma kapsamında düzenlenecek törene Konyalıları ve törenler için Konya’da bulunan bütün misafirleri davet etti. Konya’nın Hazreti Mevlana’nın 745. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında on binlerce misafiri ağırlayacağını kaydeden Altay, törenlerin ilk programı olan ödül törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katılacağını dile getirdi. Altay, “Her yıl yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırladığımız bu güzel dönemde misafirlerimize Mevlana ikliminde yetişmiş insanların misafirperverliğini en güzel şekilde gösterme gayretinde olacağız. Hem içerik, hem katılımcı sayısı, hem de verdiği mesajlar bakımından dünyanın en önemli kültür etkinliği konumundaki Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Etkinliklerine ve törenler kapsamında 7 Aralık Cuma günü saat 10.30’da Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştireceğimiz ödül törenine tüm Mevlana dostlarını bekliyoruz” dedi. 2. Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’nda dereceye giren eserler, 7-17 Aralık tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Konyanüma Panorama’da sergilenecek.

i_sanat_odul_b_2.jpg

i_sanat_odul_b_3.jpg

i_sanat_odul_b_5.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.