1. HABERLER

  2. BELEDİYE

  3. Başkan Özgüven’den İnsan Hakları Mesajı
Başkan Özgüven’den İnsan Hakları Mesajı

Başkan Özgüven’den İnsan Hakları Mesajı

  Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Haftası vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

                Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ve İnsan Hakları Haftası vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

         Başkan Özgüven: “Temel insan haklarının korunması için insanlık tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilişinin 70. yıldönümünü idrak ediyoruz. İnsana saygı göstermek, insan onurunu korumak, onun yaratılıştan gelen haklarının kullanılmasını temin etmek tarihimiz ve medeniyetimizin de bize olan mirasıdır. Günümüzde dünyanın birçok bölgesinde terörizm, nefret söylemleri, ırkçılık, hoşgörüsüzlük, İslam karşıtlığı ve yabancı düşmanlığı gibi insanlığı tehdit eden hastalıklı akımların giderek yaygınlaştığına şahit oluyoruz. Özellikle Müslümanlara yapılan zulümlere karşı uluslararası kuruluşların ve medeniyet naraları atan batılı ülkelerin sessiz kalması manidar ve anlamsızdır” ifadelerini kullandı.

Özgüven: “Biz millet olarak tarih boyunca mağdurun yanında olan, mazlumu koruyan yapıya sahip olduk. Bugün de mağdurların ve mazlumların umudu Türkiye’dir. Ülkemizin gelişmesi ve son yıllarda durdurulmak istenilen ama durdurulamayacak yükselişi onların da kurtuluşu olacaktır. Ülkemiz, devleti ve milletiyle, gerek kendi toprakları içinde gerekse bölgesinde huzurun, istikrarın, güvenin tesisi için, insan onuruna yakışan evrensel değerlere dayalı bir sistemin kök salmasını sağlamak gayesiyle var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Aralık  Dünya İnsan Hakları Günü'nün ve İnsan Hakları Haftası’nın milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur ve adalet getirmesini diliyorum” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.