1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İSLAMİYETTEN ETKİLENDİ MÜSLÜMAN OLDU
İSLAMİYETTEN ETKİLENDİ MÜSLÜMAN OLDU

İSLAMİYETTEN ETKİLENDİ MÜSLÜMAN OLDU

İSLAMİYETTEN ETKİLENDİ MÜSLÜMAN OLDU ELİF İSMİNİ ALDIAlmanya’nın Ulm kentinde yaşayan Anrain Stefani , Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

A+A-

Şimdiye kadar Hristiyan olarak yaşamına devam eden Anrain Stefani, Akşehir Müftülüğü’ne başvurarak kendi isteğiyle bundan sonraki yaşamına Müslüman olarak devam etme kararı aldı.

Kendi dini dışında başka dinleri merak eden ve araştıran Anrain Stefani aynı okulda eğitim gördüğü arkadaşı Melisa’nın Ramazan ayında oruç tutmak için arkadaşları ile konuşmaları esnasında orucu merak etmesi ve araştırması üzerine İslamiyeti daha çok merak eden Anrain Stefani  Müslümanların yaşantılarını daha yakından görmek için  İstanbula geldi. Sultan Ahmet ve Ayasofya’yı  gezdikten sonra daha çok islamiyetten etkilenen Anrain Stefani müslüman olma isteğiyle Akşehir Müftülüğü’ne  müracaat etti. Akşehir Müftülüğünde düzenlenen programda konuşma yapan Müftü Ahmet Kardaş’ın ilk olarak İslamiyet hakkında bilgi vermesi ardından Kuran okunmasından etkilenen Anrain Stefani gözyaşlarını tutamadı. 

Programda  konuşma yapan Müftü Ahmet Kardaş ;İslam Dininin, kardeşlik, sevgi, saygı, hoşgörü ve hak din olduğunu, Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan bir kişinin bütün günahlarından arınarak tertemiz olacağını söyledi. Anrain Stefani' yi  Müslüman olmasından dolayı tebrik eden Müftü Ahmet Kardaş , bundan sonraki yaşamında Allah(cc) ve Resulü(sav)’nün emirlerine bağlı kalarak, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür geçirmesi temennisinde bulundu. Okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından program sona erdi. Müftü Ahmet Kardaş , Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman olan ve Elif ismini alan Anrain Stefani ‘ye Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.