1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR
KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR

KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞIYOR

 Ereğli Belediyesi öncülüğünde “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışması 29.11.2018 Perşembe günü saat: 14.00’te Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Bu kapsamda Belediye Başkanı Özkan Özgüven tüm hemşehrilerini programa davet etti.

A+A-

             Ereğli Belediyesi öncülüğünde “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı bilgi yarışması 29.11.2018 Perşembe günü saat: 14.00’te Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Bu kapsamda Belediye Başkanı Özkan Özgüven tüm hemşehrilerini programa davet etti.kadin-ciftciler-yarisiyor--1.jpg

        Üretimde kadının önemine dikkat çeken Başkan Özgüven: “Kadınlarımız, evdeki işlerinin yanı sıra tarlada, bahçede, ahırda, ağılda çalışıyor. Özellikle kırsalda büyük bir fonksiyon üstlenen kadın çiftçilerimiz, çoğu zaman geçmişten öğrendikleri geleneksel yöntemlerle üretime katkı sağlıyor. Tarımsal üretimde kadınlarımızın önemi çok büyüktür. Bu anlamda eğitimin de gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, gelecek nesilleri eğitmek demektir. Tarımsal konularda kurumlar arası dayanışmayla bütün imkanlarımızı kullanarak eğitim hizmeti vermek, bizim asli görevimizdir. Bunların bilinci içindeyiz. Öyle ki kadın çiftçilerimiz, kaynaklara ulaşmada erkeklerle aynı fırsata sahip olursa, tarımsal üretim ve verimi artırabilirler” ifadelerini kullandı.

Özgüven: “Kadınlarımız ekonomik ve sosyal alanda güçlendirildiğinde ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve sürdürebilir kalkınma için önemli bir rol alırlar. Belediyemiz ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz işbirliği ile kadın çiftçilerimizi günlük iş temposundan kurtarıp sosyal aktiviteye katılımlarını sağlamak amacıyla 29.11.2018 Perşembe günü saat: 14.00’te Belediye Kültür Merkezi’nde düzenleyeceğimiz “Kadın Çiftçiler Yarışıyor” adlı programımıza tüm hemşehrilerimizi bekliyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.