1. HABERLER

  2. EREĞLİ

  3. Öğrenciler Davul Zurna İle Temsili Askere Uğurlandı
Öğrenciler Davul Zurna İle Temsili Askere Uğurlandı

Öğrenciler Davul Zurna İle Temsili Askere Uğurlandı

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören askerlik çağına gelen öğrenciler için Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünün de katılımıyla davullu zurnalı asker uğurlama töreni düzenlendi.

A+A-

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde eğitim gören askerlik çağına gelen öğrenciler için Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ile Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğünün de katılımıyla davullu zurnalı asker uğurlama töreni düzenlendi.

32169869_10214346334509036_2402367086316748800_n.jpg

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin organize ettiği 2018 Yılı Temsili Askerlik Uygulaması Asker Uğurlama Programına Ereğli Belediye Başkanı Özkan ÖZGÜVEN, İlçe Jandarma  Komutan Vekili Üsteğmen Ali FİDAN, Ereğli Askerlik Şube Başkan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan EROĞLU, Ereğli İlçe Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Mahmut ERDEN Mal Müdürü Ramazan ÇATALDAŞ Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı İlhan YILMAZ,  Ereğli Emniyet Müdürlüğü komiser ve polisleri ile ilçe jandarma komutanlığı personeli okul öğrencileri ve kursiyerleri ile anne ve babaları da katıldı.

Fiziksel veya zihinsel engelleri nedeniyle yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli gençler, temsili olarak vatani görevlerini yerine getirmeleri için başlatılan temsili Asker  uygulaması programına,

Çok sayıda davetli ve özel çocukların aileleri katıldı, Program Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Başkomutan Mustafa kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Çayda Çıra, Kına Gecesi, Oyun Havaları, ve Halay gösterimleri ile renklenen Asker Uğurlama Töreninde, “En Büyük Asker Bizim Asker” sloganları büyük coşku yarattı

Gençler ve aileleri asker türküleri dinleyerek programa katıldı. Katılımcı gençler ve ailelerine DownCafe’de yemek ikramında bulunuldu. Ardından Asker kınaları yakıldı gençler asker türküleri ile uğurlandı. Ereğli Garnizon Komutanlığı, Ereğli İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ereğli Emniyet Müdürlüğü araçlarının konvoyu ile gençler Ereğli turu  atarak programı tamamladılar.

32293989_10214346333149002_7503595693345341440_n.jpg

Okul müdürü Vefa Demirkıran yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Kazım Demirel Sevgi Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinin organize ettiği 2018 Yılı Temsili Askerlik Uygulaması Asker Uğurlama Programı, okul öğrencileri ve kursiyerler gençlerin katılımıyla Ereğli DownCafe’de asker uğurlama programı yapıldı. Programın gerçekleştirilmesinde Ereğli Askerlik Şube Başkan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İlhan EROĞLU’nun büyük katkıları oldu.

Anayasanın 72’nci maddesi gereği vatan hizmeti, “her Türkün vatan hakkı ve ödevi” olarak nitelendirilmiştir. Askerlik mükellefiyeti, evlatlarını ulusunun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına bayram coşkusuyla uğurlayan, “asker millet” kavramının yegâne örneği Türk ulusu için bir onur vesilesidir.

1111 Sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silâhaltına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmesi ve kısa sürelerle de olsa kışla ortamı yaşayarak bu hazzı tatmasına imkân sağlamak maksadıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce, 11 Mayıs 2018 tarihinde temsili askerlik uygulaması Karapınar Atış Test Değerlendirme Grup Komutanlığınca yapılacak.

32188470_2408405432518569_6223738259961282560_n.jpg

Temsili askerlik yapmak üzere başvuran gençler, aileleriyle birlikte bir gün süreyle kışlalarda misafir edilir, eğitim elbisesi ve teçhizatı ile donanmış olarak kendileri için hazırlanan yemin törenine katılırlar. Askerlik yemini eden engelli gençlerimiz gün boyunca birliğin eğitim ve öğretim faaliyetlerine iştirak eder, yemeklerini diğer erbaş ve erlerle yerler ve günün sonunda temsili terhis belgelerini alırlar.

Faaliyet kapsamında engelli gençlerimize ve ailelerine Türk Silahlı Kuvvetleri ile katıldıkları birlik hakkında bilgi verilir ve birlik tesisleri gezdirilir, dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.